Oprema za kabinet za biologiju u Gimnaziji

LESKOVAC

Donacijom kompanije „Jura“ vrednom 850.000 dinara leskovačka Gimnazija dobila je opremu i nastavna sredstva za biološki kabinet. Učenici Gimnazije u opremi za kabinet su dobili mikroskope, mikroskopske preparate, isečke tkiva, setove za disekciju, lupe i modele lista, korena i cveta, kao i modele zuba, bubrega, preseka kože, oka i torzo.

To je bio povod da predstavnici ove firme u društvu gradonačelnika Gorana Cvetanovića i njegovog tima posete ovu ustanovu. Članica Gradskog veća Brankica Stamenković rekla je da nauka napreduje i da se zato nameće potreba za uvođenjem inovacija u svim segmentima života, a naročito u vaspitno obrazovnom procesu.

„Opremanje kabineta je od velike važnosti i kod učenika izaziva veću motivaciju za učenjem. Društveno odgovorna kompanija „Jura“ je prošle godine uložila oko 1,6 miliona dinara u opremanje dva informatička i jednom hemijskom kabinetu i time omogućila da nadareni učenici imaju nastavu u savremenim uslovima. Opremanjem biološkog kabineta doprineće se izvođenju nastave iz ovog predmeta.“

Direktorka Gimnazije, Dragana Cvetanović, podsetila je na prošlogodišnju donaciju „Jure“ ovoj školi, rekavši da se time omogućena realizacija nastave učenicima nadarenim za informatičke nauke.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare