U Leskovcu odluka Gradskog veća o produženju grejanja

LESKOVAC

Na današnjoj 101. sednici članovi Gradskog veća grada Leskovca dali su saglasnost na odluku Nadzornog odbora JKP „Toplane“ o produžetku isporuke toplotne energije potrošačima.

Ovo je bila i jedina tačka hitno sazvane sednice Gradskog veća.

Direktor „Toplane“ Miloš Mićić rekao je za JUGpress da je grejna sezona zvanično završena 3. maja, ali da je zbog niske temperature nastavljeno sa produžetkom proizvodnje i distribucije toplotne energije.

„Ovo je zaista izuzetak, jer se nikada do sada nije desilo da se posle 3. maja uključuje grejanje. Znamo da grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra, završava se 15. aprila. Izuzetak je ako tri dana uzastopno temperatura bude ispod 12 stepeni, onda je „Toplana“ u obavezi da greje do 3. maja. Sada se desio izuzetak, svesni smo da je bilo hladno i Nadzorni odbor je doneo odluku da se nastavi za grejanjem.“

Mićić je dodao da je već razgovarao sa direktorom Poslovnog udruženja toplana Srbije, gde mu je najavljeno da će biti doneta odluka o proizvodnji i distribuciji toplotne energije u kojoj će i ovakvi slučajevi biti prepoznati… On je i rekao da neke zgrade u Leskovcu nisu bile grejane ovih nekoliko dana u maju, rekavši da se u tim slučajevima radilo o remontu.

„Mi smo već započeli remont u pojedinim delovima i fizički je bilo nemoguće da u tako kratkom vremenskom periodu sklopimo kotao i krenemo sa radom,“ rekao je Mičić.

Zbog razmontiranog kotla nije bilo i neće biti grejanja u delu grada u kome se nalaze zgrada Gimnazije i Ekonomske škole, suda, uprave grada, Policijske uprave i nekoliko stambenih zgrada.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Divna
Divna
5 godine pre

Lepa vest, ovako radi odgovorna vlast.