Oprema za 54 porodice i obuka za pokretanje posla za 90 porodica

VRANJE

U Vranju je, u sredu, predstavljen Projekat „Podrška održivom povratku interno raseljenih lica na Kosovo i Metohiju“.

Zainteresovanim licima javnu prezentaciju organizovali su ASB i CenTriR, kako bi im pružili potrebne informacije, odgovore na pitanja i uputstva za prijavu.

Vranje je jedan od deset gradova i opština u kojima je raspisan javni poziv namenjen interno raseljenim licima koja su zainteresovana za povratak na svoja ognjišta. Oni mogu da konkurišu za opremu, mašine i alate u vrednosti od 2.500 evra kao i za obuku za pokretanje posla.

Izvršna direktorka Organizacije Centar za ravnomerni regionalni razvoj Venesa Belkić je rekla da će kroz poziv biti obezbeđena oprema za 54 porodice i obuka za pokretanje posla za 90 porodica.

Ona je dodala da će oprema i program obuka, interno raseljenim licima poboljšati mogućnosti za zapošljavanje i stvaranje prihoda, kako bi se doprinelo održivosti njihovog povratka.

Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u vidu opreme i programa obuke za pokretanje posla je raspisan u okviru Projekta „Podrška održivom povratku interno raseljenih lica na Kosovo i Metohiju“, koji finansira Evropska unija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare