Opozicija napustila sednicu Skupstine zbog objedinjenog dnevnog reda i kasnog rada

LESKOVAC

Nakon pauze, pre nastavka danasnje  sednice za govornicu je izašao šef odborničke grupe SNS-a Predrag Ivanović i predložio da skupština popodnevni rad produži do ponoći, odnosno do završetka tačke koja se u to vreme raspravlja. To je izazvalo buru nezadovoljstva opozicionih odbornika koji su tražili da im se pojasni zbog čega se produžuje rad do kasnih sati, optužujući vladajuću većinu da na taj način želi da od građana Leskovca sakrije nešto, jer „ko će da prati sednicu do kasno u noć, pogotovu što su objedinjeno i vodiće se jedinstvena rasprava o desetak tačaka koje se tiču kadrovskih promena.“

Odbornici  opozicije su Ivanovića i Cvetanovića optužili da ”uvodjenjem zasedanja u kasne noćne sate”  , žele da od gradjana, koji u to vreme uveliko spavaju, sakriju činjenice o neregularnostima i nezakonitom poslovanju javnih, javno-komunalnih preduzeća i organizacija koje se finansiraju iz budžeta.

”Vi možete da ostanete do ujutru, jer niste ni pročitali materijal, a o diskusiji o njemu da i ne govorimo. Mi smo se spremali za svaku tačku pojedinačno, izlazimo za govornicu i pokušavamo da, konstruktivno i demokratski, radimo na stvarima od značaja za sve gradjane. Jasno nam je zašto ovo radite: najpre ste objedinili 2o tačaka u jednu, ograničavajući nam vreme za diskusiju, a onda nas terate i da radimo 14 sati, za govornicom je  predlog komentarisao Nebojša Cakić , šef odborničke grupe ”Za Leskovac zajedno” .

Kako je skupštinska većina ipak izglasala predlog da Skupština radi do 24 sata, a sednicu nastavi sutra, opozicija je napustila skupštinsku salu.

Nakon što je većinom glasova odlučeno da se radi do ponoći, odbornici SDS-a, DS-a, kao i odbornik Dveri napustili su dalje zasedanje lokalnog parlamenta.

Odbornik SDS, sada odbornicka grupa ,,Za Leskovac-zajedno,, Nenad Zdravkovic rekao je za JUGpress da su to ucinili jer je ,, ocigledno da vlast zeli da sakrije katastrofalno stanje u javnim preduzecima i ustanovama,,

,, Na ovaj nacin oni su i raspravu o poslovanju Gradske apoteke , koja ima dug od 630 miliona dinara, prebacili u kasne vecernje sate kada gradjani sednicu vise nece ni da gledaju,, rekao je Zdravkovic i dodao da je vlast objedinila vis eod dvadeset tacaka da bi tako skratila i vreme za diskusije opozicije.

Odbornica Demokratske stranke Jelena Spirić za JUGPress kaže da je vladajuća većina na nekorektan način donela odluku da rasprava traje do iza ponoći, iako je skupštinsko zasedanje planirano i za sutrašnji dan.

„Očigledna je namera da se neke stvari u radu trenutne vlasti ne vide i ne čuju, jer nije dat razlog ovakvog postupka! Nakon još jednog bahatog odnosa vlasti prema odbornicima opozicije, a što je još bitnije onemogućavanja građana da prate konstruktivnu diskusiju i kritiku o radu svih javnih službi u Leskovcu, kao i ostalih jako bitnih pitanja za kvalitet života Leskovčana, Odbornička grupa DS, sa ostatkom opozicije, napustila je sednicu, jer ne želi da učestvuje u farsi koja vređa sve građane Leskovca.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare