Opet prodaju gradsko zemljište

LESKOVAC

Na sedmoj sednici Gradskog veća Grada Leskovca razmatran je, između ostalog, Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Grada Leskovca za 2024. godinu. Obrazloženje je dao Rade Velinov, šef Odeljenja za privredu i poljoprivredu, rekao je da je ovaj program urađen u skladu sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu.

„Komisija za izradu programa koristila je podatke iz javne evidencije o nepokretnosti na osnovu istih, izradila program, a uvidom u faktičko stanje na terenu uz pomoć raspoložive dokumentacije, utvrdila koje se zemljište iz ovih podataka izuzima iz postupka davanja u zakup, odnosno na korišćenje.“

JAVNA RASPRAQVA O NAKNADAMA ZA KORIŠĆENjE JAVNIH POVRŠINA

Većnici su usvojili i predlog Odluke o organizovanju Javne rasprave o Nacrtu Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina na teritoriji grada Leskovca.

„Javna rasprava trajaće u periodu od 15.5.2024.-3.6.2024. godine radi pribavljanja predloga, sugestija i stavova građana i ostalih učesnika o nacrtu ove Odluke“ rekao je Andrija Atanasković, šef Odeljenja za komunalno-stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu.

„Uz Javni poziv objavljuje se i program sprovođenja Javne rasprave, kao i nacrt akta koji je predmet rasprave. Otvoreni sastanak predstavnika nadležnih organa Grada Leskovca sa zainteresovanim građanima održaće se u sali Skupštine Grada Leskovca 17.5.2024. godine u 10 časova.“

SATAV KOMISIJE ZA PODRŠKU MLADIM TALENTIMA

Obrazovana je i komisija za podršku mladim talentima sa teritorije Grada Leskovca, koju će činiti predsednik dr Vladimir Prokopović i članovi prof. dr Ivan Mihailović, prof. dr Suzana Cakić, dr Aleksandra Sibinović i profesor Biljana Miljković.

Danas su donete odluka i o prodaji nekoliko parcela gradskog zemljišta. (kraj) IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Potop
Potop
7 dana pre

Žuti lopovi sve prodaše ili su ovo neki drugi?