Cvetanović ne zna ko su “Blizanac gradnja” i odakle im pare a sa drugom firmom radili usluge za grad

LESKOVAC

Na današnjoj sednici Gradskog veća u Leskovcu data je saglasnost na predlog Ugovora o zajedničkom pripremanju odnosno opremanju neizgrađenog građevinskog zemljišta i Elaborat o zajedničkom pripremanju i opremanju građevinskog zemljišta za potrebe izgradnje višeporodičnog stambenog objekta između Grada Leskovca i investitora „Blizanac gradnja“ doo Leskovac.

Al se čulo i da gradonačelnik Leskovca, koji zna ko o čemu priča dok pije kafu sa prijateljima ili poznanicima, ne zna ni gde se nalazi parcela ni ko su vlasnici firme ni odakle im pare.

Ali se ipak setio da su , sa drugom firmom, dobili posao servisiranja vozila grada , znači plaćani su iz budžeta.

Da krenemo redom.

Gradonačelnik Goran Cvetanović zatražio je pojašnjenje od saradnika gde se tačno nalazi pomenuta parcela, na šta mu je odgovoreno da se radi o parcelama u produžetku Bulevara Nikole Pašića, nakon kružnog toka. Cvetanović je zatražio i da mu se dostavi u pismenoj formi informacija da li je neko od članova uprave ili direktora kupio stan od firme „Blizanac gradnja“, te upitao i da li se ova firma bavi samo izgradnjom.

Andrija Atanasković, šef Odeljenja za komunalno-stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu, rekao je da je siguran da ta firma ima i automehaničarsku radnju.

„Naši automobili su bili vrlo često kod njega na popravkama? On je dobio na tenderu, jel’ tako? Pritom je katastrofa kako je održavao vozila…“ bilo je sledeće gradonačelniko pitanje, na koje je Milan Popović šef Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove, rekao da su oni pre dve godine održavali vozila uprave, a da poslednje dve godine to radi firma iz Niša.

„Kako zaradiše tolike pare da mogu da prade stambene zgrade, nije mi jasno. Pamtim to…“ konstantovao je Cvetanović koji je pitao i da li su oni pravili zgadu gde je skoro izbio požar.

Pa, da rasčlanimo malo.

“Zgrada gde je izbio požar” je novosagrađena zgrada kod Garetove palate a dobro obavešteni izvori u Leskovcu ( izgleda da ih Cvetanović ne poznaje) tvrde da je napravljena od Panterovog novca koji je uhapšen zajedno sa medjunarodnom kriminalnom grupom zbog šverca velike količine kokaina u akciji koju je sprovodila evropska policija a kažu da je učestvovala i američka DEA.

Plac na kome će da niče nova zgrada je nekadašnji Leteksov plac u Bulevaru Nikole Pašića koji je skoro rasčišćavan a tada niko “nije znao” da nam kaže za koga se to radi.

Isti dobro obavešteni izvori tvrde da firma sa kojom je danas grad sklopio zajednički posao na pripremi zemljišta za zgradu iz koje će privtanik da prodaje stanove, navodno “radi za Pantera” ili “od njegovih para”. Drugi pak izvori , iz tzv “sivog miljea” tvrde da su si pare njihove. Uostalom otkad se pa to u Srbiji pita kako si zaradio prvi milion, zar ne?

Ključno je pitanje kome je bio namenjen današnji igrokaz oko ove tačke na današnjoj sednici Gradskog veća.

Jer, vlastima nije problem bilo kakvo suvlasništvo čak ni u firmama koje su vrlo važne za građane, poput Metroparkinga, iza koga stoji “prljavi novac”, pokazalo se na poslednjoj sednici Skupštine grada Leskovca kada niko iz redova SNS nije odgovorio na primedbu opozicione odbornice iz SSP Jelene Spirič o “suvlasniku koji je uhapšen zbog međunarodne trgovine droge”.

A skoro hapšenje ekipe u Leskovcu vezano za medjunarodnu trgovinu drogom, inicira vrlo ozbiljno pitanje o bezbednosti građana u Leskovcu i budućnosti ovoga grada ako se po njemu zida, uz zajedničke ugovore sa lokalnom samoupravom, novcem od narkotika , i cirkulišu značajni igrači u trgovini drogom (možda i oružjem i ljudima) . U šta se pretvara ovaj grad, da li se pitate bar vi, građani, u čije ime se donose i odluke poput ove danas? A možda se o tome ne pita ni lokalna vlast već samo mora da izvršava naređenja “odozgo”? (kraj)IS-LJS/LJS

.

Prati
Obavesti me o
guest

7 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Koki
Koki
13 dana pre

Magareća livada

Noce
Noce
15 dana pre

A što su dali diskoteku ,kriminalnoj osobi ? Tu se nisu pravili da ne znaju?
Oduzeti sve što je kriminalno ?

Nikolic Zoran
Nikolic Zoran
15 dana pre

Bilazanac gradnja hahaha pa to je smesno pogledajte prvo njihove aneks ugovore sa domom zdravlja i bolnicom o popravku vozila gde su jedan deo po pet puta naplacivali pa to svi znaju u Leskovcu. Ako hoce da grade nek samo daju poreklo novca, u Leskovcu svi sto grade zgrade nemaju poreklo novca i svi cute sto znaci da je Leskovac grad kriminalaca.

Petar
Petar
15 dana pre

Svima je jasno u gradu da je to novac Santai Dragana, ranije Djordjevic, zv. “Panter”. Novac stecen kriminalom.

Micika
Micika
15 dana pre
Odgovori  Petar

95% gradskog, a 100% seoskog stanovništva će reći da ih baš briga, da si gledaju svoja posla i slično. I tako… ubijeni smo u pojam.

Bezobzira, opet bih ostao ovde
Bezobzira, opet bih ostao ovde
14 dana pre
Odgovori  Micika

Zabrinjavajuće je što će se od istog uzorka, više od 90% istih seljana i građana, diviti ovim “investitorima”. Ne znam samo, koji procenat njih bi govorio: ” I ja bih da sam u istoj situaciji”.
Bilo kako, ugasili smo kao društvo.

Sramota Srbije
Sramota Srbije
15 dana pre

Lljiljana, pa ta Jelena je glumica prava. Ona je nerazdvojna drugarica sa panterovom taštom a ovde se pravi da ne zna ništa …