Javni poziv za dodelu finansijske podrške “Vidimo se u EU”

NIŠ

Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD), u partnerstvu sa članicama koalicije, organizacijama Proaktiv i Odbor za ljudska prava Niš, u okviru projekta „Vidimo se u EU”, raspisuje javni poziv za dodelu finansijske podrške organizacijama civilnog društva i neformalnim grupama u Nišavskom, Jablaničkom, Pčinjskom i Pirotskom okrugu. Podrška je usmerena na podizanje kapaciteta organizacija civilnog društva i neformalnih grupa sa juga Srbije za aktivno učešće i doprinos procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji. Projekat „Vidimo se u EU“ predstavlja novu priliku za sve aktivne građane sa juga Srbije da daju svoj nesebični doprinos procesu integracije naše zemlje u Evropsku uniju, kroz promociju osnovnih vrednosti, ukazujući na uticaj koji ovaj proces ima na svakodnevni život gradjana, kao i na međusobne ekonomske, društvene i kulturne veze Srbije i EU. Više informacija o uslovima konkursa možete pronaći u dokumentu Javni poziv – Vidimo se u EU!

Želimo da osnažimo sve naše sugrađane, a naročito mlade ljude, da preuzmu aktivnu ulogu u promociji osnovnih EU vrednosti, kao što su osnovne ljudske slobode, jednakost i poštovanje ljudskih prava, i da ih motivišemo da svojim primerom pokažu kako tolerancija i nediskriminacija mogu da oblikuju bolje društvo. Ovo je šansa da naš glas odjekne i da uklonimo barijere koje stoje na putu našeg efektivnijeg uključivanja u razvoj naših lokalnih zajednica,” dodaje Tadija Mitić.

Podrška će biti pružena izgradnji jakih lokalnih partnerstava i mreža koje će omogućiti razmenu znanja i resursa, i jačati kapacitete svih uključenih strana za zajednički rad na ostvarivanju ciljeva EU integracija. Fokus će, pored toga biti i na unapređenju lokalnih politika kako bi one bile usklađene sa standardima i najboljim praksama EU, što će doprineti stvaranju inkluzivnijih, transparentnijih i efikasnijih lokalnih uprava za sve nas. Kreiramo zajednice po meri meštana!

Ovaj projekat je naša prilika da se povežemo, informišemo, angažujemo i inspirišemo jedni druge. Pozivamo vas da iskoristite prilike koje pruža EU i da zajedno radimo na stvaranju održive budućnosti za naše zajednice. I naš Jug je deo EU“, zaključuje Tadija Mitić. (konkurs)

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare