Onlajn konvencija pop kulture za vikend

NIŠ

U subotu i nedelju, 11. i 12. decembra biće održan peti po redu Džedajkon, konvencija pop kulture, koja će se i ove godine, usled pandemijske situacije, održati onlajn.

NVO Džedajski pokret već petu godinu zaredom organizuje jedinstveni događaj koji na jednom mestu okuplja gejmere, ljubitelje K-popa, zaljubljenike u cosplay, ljude koji vole body paint, tatooo, pop kulturu.

Moto ovogodišnjeg Džedajkona je „The sleeper has awakened“, kao omaž popularnoj knjizi Dina Frenka Herberta, koja je ove godine ekranizovana.

Jedan od događaja ovogodišnjeg Džedajkona je i onlajn gaming turnir u LOL-u (League of Legends). Kvalifikacije za turnir su zakazane za 11. decembar, a takmičenje za dan kasnije u igraonici Sport athleetes, odakle će se prenositi preko digitalnih kanala.

Cosplay je oduvek bio veliki i bitan deo svake naučno fantastične priče, pa će tako biti zastupljen i ove godine na Džedajkonu 2021. Uz pomoć aplikacije Klik SuperApp publika će prvi put moći da glasa za svog favorita.

Osim toga, deo programa ove godine biće rezervisan za K-pop.

-Ponosni smo na činjenicu da smo K-pop uvideli kao bitan deo mladalačke kulture još dok je bio u nastajanju, pa smo shodno tome i ove godine K-pop uključili u svoj program, budući da sve više mladih (ali i onih malo starijih) nalaze ovaj muzički pravac zanimljivim i uživaju u ovom žanru.

Pored gejming i plesačkog takmičenja, Džedajkon 2021 pruža priliku i ljudima iz sfere body arta da pokažu svoje umeće.

Tattoo takmičenje je zamišljeno kao takmičenje tattoo umetnika, koji će se kvalifikovati svojim radovima za vredne nagrade. A, kako tetoviranje nije samo vid umetnosti već način života – specijalni gosti ovog događaja Torstena Malm iz Estonije i jedan od najpoznatijih tattoo umentnika sa naših prostora – Eško Kurtić, predstaviće svoj životni poziv u panelu u tattoo segmentu ovog programa.- najavljuju organizatori.

Najbolji učesnici ovih takmičenja, biće nagrađeni.

Ceo događaj gledaoci mogu pratiti 11. i 12. decembra putem YouTube kanala https://bit.ly/3bWIMyY na kome će se događaj i odigrati, dok će satnica biti naknadno objavljena na zvaničnoj Fejsbuk stranici @jediconserbia i IG profilu @dzedajkon.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare