Oni pripremaju najbolji ajvar

Ovo su pobednici na takmičenu u pripremi ajvara koje je održano u okviru Izložbe domaćeg leskovačkog ajvara, zimnice, meda, vina i voćne rakije danas u Leskovcu .

1. Crven i blag (ekipa SRC Dubočica)

2. Vizitorski centar Teodora (Lebane)

3. Turistička organizacija opštine Vlasotice

Specijalna nagrada za propremu salate od pečenih paprika pripala je Vizitorskom centru Teodora.

Danas je u etno-kompleksu Šop-Đokić, u organizaciji Turističke organizacije i Regionalne privredne komore Leskovca, a pod pokroviteljstvom grada Leskovca, održana Izložba domaćeg leskovačkog ajvara, zimnice, meda, vina i voćne rakije. Ova manifestacija okupila je brojne izlagače domaćih proizvoda, kao i deset takmičarskih ekipa koje su se nadmetale u pripremanju leskovačkog ajvara po tradicionalnoj recepturi, ali i salata od pečenih paprika.

Direktor Turističke organizacije Leskovac (TOL) Nebojša Kocić rekao je da se ta organizacija potrudila da manifestaciju koju je leskovačka Regionalna privredna komora organizovala do 2016. godine ponovo stavi na noge. “Ovo je naša, domaća, leskovačka priča i izuzetno mi je drago što smo okupili ove ljude. Za tri najbolja takmičara u spravljanju ajvara pripremili smo vredne nagrade”, dodao je Kocić.

Predsednik Regionalne privrede komore Leskovca Goran Jović naveo je da je Leskovac poznat po najkvalitetnijem ajvaru i zahvalio se TOL-u što je ponovo pokrenuo ovu manifestaciju, jer , kako je rekao, Leskovac treba da bude prepoznatljiv ne samo po Roštiljijadi nego i po takmičenju u pripremanju ajvara, kao jednog od brendova našeg grada.

„Leskovački ajvar je jedan od tri registrovana leskovačka brenda, nešto po čemu smo prepoznatljivi širom sveta i što zaslužuje jednu ovakvu manifestaciju lokalnog karaktera. Naš ajvar se sprema od najkvalitetnijih paprika sa plodnih leskovačkih oranica. U ovo doba godine, nema domaćinstva u Leskovcu koje ne zamiriše na ajvar, ljutenicu i drugu zimnicu, na domaće vino i rakiju”, rekla je zamenica gradonačelnika Leskovca Lidija Dimitrijević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare