Oktobarsku nagradu dobila i Jura

LESKOVAC

Povodom obeležavanja Dana grada, odbor Skupštine za obeležavanje praznika,  jubijela i dodelu priznanja, odlučio je da se pojedincima i kolektivima koji su tokom protekle godine dali veliki doprinos našoj lokalnoj zajednici dodele oktobarske nagrade.

Oktobarske nagrade za 2016. godinu uručio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Novčane nagrade u iznosu od 100.000 dinara dodeljene su: Stefanu Kitanoviću, dip. ekonomisti, za izuzetne rezultate ostvarene tokom školovanja na Ekonomskom fakultetu u Nišu i iskazanu humanost, kao i za razvoj i promociju sporta u Leskovcu, Ivanu Cvetkoviću, studentu Ekonomskog fakulteta u Nišu, za izuzetne rezultate ostvarene tokom školovanja na osnovim akademskim studijama i promociji grada Leskovca, Mileni Stojanović, doktorantu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu, za izuzetne rezultate ostvarene tokom školovanja, promociju grada Leskovca i doprinos medicinskim istraživanjima, kao i hraniteljima Bratislavu Kostiću i Slađani Cvetković, za izuzetna zalaganja i postignute rezultate u oblasti društvenih delatnosti, za doprinos razvoju hraniteljstva i iskazanu humanost.

dan-grada-nagradjeni-2

Pohvale su uručene sledećim pojednicima i kolektivima: Narodnom pozorištu Leskovac, za izuzetan doprinos i rezultate ostvarene u oblasti kulture, za afiramciju pozorišne umetnosti u tradiciji dugoj 120 godina i promociji grada Leskovca, Nebojši Krstiću, dip. poljoprivrednom inženjeru, posthumno, za izuzetan doprinos razvoju JKP „Toplana“, unapređenje sistema javnog sektora u Leskovcu postavljanjem standarda u organizovanju poslovanja kroz nesebično lično i profesionalno zalaganje, Miodragu Veličkoviću, karikaturisti, humoristi i novinaru, posthumno, za izuzetan doprinos u oblasti novinarstva i karikature i promociju grada Leskovca kroz bogato stvaralaštvo kojim je ostavio trag u svetskoj umetnosti, Dušanu S. Stamenkoviću, sportskom novinaru, za izuzetan doprinos i dostignuća u oblasti sportskog novinarstva i afirmaciju grada Leskovca i leskovačkog sporta, kao i doprinos očuvanju sportske istorije Leskovca i Danilu Kociću, novinaru, piscu i publicisti, za izuzetan doprinos tokom sveukupnog novinarskog, književnog i publicističkog rada i promociju Leskovca i leskovačkih pisaca, kao i za izuzetan doprinos u proučavanju leskovačke književnosti i publicistike.

dan-grada-nagradjeni-7 dan-grada-nagradjeni-6 dan-grada-nagradjeni-4 dan-grada-nagradjeni-3 dan-grada-nagradjeni-1

Medalje su dodeljene: Vladimiru Prokopoviću, doktoru nauka biomedicinskog inženjeringa univerziteta u Postdamu u Nemačkoj, za izuzetan doprinos  u oblasti biomedicinskog inženjeringa kao i za promociju grada Leskovca iz koga potiče i kome se vratio da u njemu pokrene sopstveni posao, Miri Ninošević i Veroljubu Trajkoviću, kustosima, za izuzetna ostvarenja u muzejskoj delatnosti i nemerljiv doprinos u promociji i razvoju Narodnog muzeja u Leskovcu koji se sada svrstava u vodeće ustanove ovakvog tipa u Srbiji, Željku Hubaču, dipl. dramaturgu, za izuzetan doprinos umetnosti, kroz višesestruko nagrađivane dramske tekstove u zemlji i inostranstvu i promociju grada Leskovca, najuspešnijoj generaciji rukometaša u Leskovcu, za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti sporta zbog kojih je Leskovac 70-tih godina prošlog veka postao grad rukometa, „Jura korporaciji“ DOO Rača, ogranak Leskovac, za izuzetan doprinos u razvoju privrednog ambijenta u Leskovcu, kao i za humanost i društveno odgovorno ponašanje koje su pokazali kroz brojne donacije leskovačkim zdaravstvenim ustanovama i „Jugrpom“ DOO Leskovac, za izuzetan doprinos u razvoju privrednog ambijenta u Leskovcu, jačanje ekonomskih potencijala kroz uspešno poslovanje i afirmaciju grada Leskovca.

U ime nagrađenih na svečanoj sednici Skupštine grada govirila je hraniteljka Slađana Cvetković, zatim, Stanislav Grujić, direktor Narodnog pozorišta, Željko Hubač, dramski pisac, Vladimir Prokopović, doktor nauka biomedicinskog inženjeringa i Jong Vu Nam, zamenik generalnog direktora „Jura korporacije“.

Pored prikazivanja kratkog filma, posvećenog Danu grada, nastupili su glumci Narodnog pozorišta u Leskovcu, hor Muzičke škole, kao i profesori ove škole Dragana Mitić, Nada Jovanović i Dragan Jovanović.

 

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
To majka više ne porađa!
To majka više ne porađa!
5 godine pre

Zbog nepostojanja minimalnih uslova za dalje dodeljivanje, predlažem Skupštini grada Leskovca ukidanje najvišeg gradskog priznanja, “Počasni građanin grada Leskovca”.

Obrazloženje predloga:

– Proglašenjem poslednjeg laureata, kriterijumi su povišeni u tolikoj meri, da je u narednih par hiljada godina iluzorno očekivati pojavu još jednog uzvišenog bića koje bi dostojno pretendovalo na ovu izuzetno prestižnu nagradu.