Cvetanović: Uradili smo puno ali je veliki posao pred nama

 

LESKOVAC

Povodom 11. oktobra, praznika grada, u leskovačkom Narodnom pozorištu danas je  održana svečana sednica Skupštine grada, na kojoj su, tradicionalno, dodeljene novčane nagrade, pohvale i medalje pojednicnima, preduzećima i ustanovama.

Svečanu sednicu otvorio je predsednik Skupštine grada Aleksandar Đurović. On je podsetio da je Leskovac u svojoj prošlosti pretrpeo velika razaranja, ali se uvek obnavljao i nastavljao je da se razvija. Ovo je dan pobede svih Leskovčana, jer istoriju grada ne smemo da zaboravimo, već treba da nam služi kao motiv za dalji razvoj, rekao je Đurović.

dan-grada-nagradjeni-5

Dan grada je prilika da se svi zajedno podsetimo ciljeva koje smo sebi postavili kada smo preuzeli odgovornost: da zapolimo mlade, da privučemo više stranih investicija, da stimulišemo domaće preduzetništvo, a sve kako bi Leskovac bio bolji i lepši grad u kome će građani živeti kvalitetnijim životom, rekao je Cvetanović i dodao:

“U proteklom periodu smo intenzivirali javne investicije, i u tom pogledu imamo još ambicioznih planova. Naš prioritet jeste smanjenje neracionalne potrošnje i nepotrebnih troškova uz istovremena poboljšanja opšteg poslovnog i privrednog ambijenta. Svima koji su bili zaiteresovani za investiranje omogućili smo da to učine bez nepotrebnih troškova i u okviru efikasnijeg sistema elektronskih usluga koje pruža lokalna samouprava. U godini preduzetništva otvaranje novih preduzeća predstavlja cilj kome težimo i kome ćemo težiti.

Leskovac se danas prepoznaje kao mesto u koje vredi investirati. Iskustva dosadašnjih investitora predstavljaju potvrdu preobražaja našeg grada. Cvetanović je najavio da će za koji dan biti otovren novi pogon fabrike „Jura“, u kome će biti zaposleno 700 do 1.000 radnika, kao i proširenje kapaciteta „Džinsija“.

Cvetanović je podsetio i na to da su radovi na postojenju za prečišćavanje otpadnih voda, u vrednosti od 10,5 miliona dinara, završeni i da se čeka dovod otpadnih voda. Sledeće godine iz budžeta Republike biće odobrena 2 miliona za izgradnju kolektora. Reč je o projektu od posebne važnosti jer je njegova realizacija glavni preduslov za dobijanje donacijeHolandije u vrednosti od 8 miliona evra, zahvaljujući kojoj će biti omogućena izgradnja kanalizacione mreže za 17 naseljenih mesta u Leskovcu i otpočinjanje rada ovog postrojenja.

Lokalna samouprava je uspostavila ozbiljan pristup u rešavanju problema vodosnabdevanja, u tekućoj godini zamenjeno je 12 kilometara, a ujedno je izvršena i izgradanja i rekonsktrukcija samobraćajne infrastrukture u ulicama gde je postavljena nova vodovodna mreža. Sela u severnom delu grada dobiće vodu iz „Barja“, na čemu se intenzivno radi, naglasio je Cvetanović.

Kada je reč o toplotnoj energiji, rekonstruisane su toplotne podstanice, automatizovane i povezane na SKADA sistem. JKP „Toplana“ radi na rekosntrukciji toplovoda, kao i na ugradnji filetera.

Ovu godinu obeležiće i izgradnja nove pijace, u šta je loklana samouprava uložila preko 100 miliona dinara, ali se očekuje da će ova investicija biti otplaćena prodajom više od hiljadu kvadrata poslovnog prostora oko pijace.

Prioritet lokalne samourave, naglasio je Cvetanović, je da svako dete na teritoriji grada ima normalne uslove za školovanje. Do sada je rekostruisan veliki broj škola i izgrađeno je 15 sportskih terena. Preko Fonda za mlade talente dodeljuju se jednokratne novčane nagrade, za šta je u ovoj godini izdvojeno 17 miliona dinara.

Prošlogodišnji agrarni budžet ove godine je udvostručen i iznosi 40 miliona dinara. Nije zapostavljena ni kultura, o čeku svedoči filsmi festival „Laif“, a unapređene su i mere socijane zaštite, zaključio je Cvetanović.

-Sve ovo potvrda je da ulažemo velike napore da Leskovac bude bolje mesto za život svih građana. Krećemo u napredak, ali smo svesni da je veliki posao pred nama, zato ćemo raditi još više, jer budućnost naše dece nema alternativu, rekao je na svečanoj sednici Goran Cvetanović.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Niko
Niko
7 godine pre

Ništa Vi niste uradili,posla nema ,mladi idu.To je prioritet a ne asfalt i građevinke,ali Vas to ne inteersuje živite u svom virtualnom svetu jer Vama i Vašima je dobro ,briga Vas za narod.Svi sektori u privredi su skoro uništeni ,propast .Nije dobro ako se ovako nastavi idemo polako iz ovih krajeva u neki beli svet ..moj mesko koji misli da sve zna ,ali daleko od toga.