Oktobarska izložba Likovnih umetnika Niša LUNA

NIŠ

Večeras u 18 sati u galeriji Niškog kulturnog centra biće otvorena oktobarska izložba Likovnih umetnika Niša LUNA.

                                Likovno udruženje Niških umetnika LUNA obuhvata veliki broj članova različitih vokacija.Na izložbi učestvuje 38 umetnika sa preko 60 radova. Radovi su rađeni u različitim tehnikama od crteža,akvarela ,akrila do autora koji su se na ovoj izložbi predstavili skulpturom .

                           Komisija u sastavu Nikola Milovanović dipl.slikar iz Niškog kulturtnog centra i Vladan Ranđelović dipl.slikar- Mr. vajarstva sa Fakulteta Umetnosti iz Niša na ovogodišnjoj Oktobarskoj selektiranoj izložbi odabrala je sedam autora koja će se predstaviti na Republičkoj smotri likovnog stvaralaštva .

                             Autori koji su se izdvojili ovom prilikom svojim radom postigli su autentičnost u svom likovnom izrazu, stvorili su lični izraz i već godinama se uspešno predstavljaju Niškoj publici .Zajednička nit je ljubav koja ove ljude vodi putem ličnog traganja i transponovanja prirode.

                             Večita težnja čoveka da stvara i ostavi trag iza sebe ,da lični pečat životu i okolini doveli su da pred sobom imamo ovakve radove.Udruženje koje uspešno egzistira ovoliki broj godina ,daje ozbiljnost i nadu za generacije koje dolaze.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare