Mladi Nišlija Mihajlo Aranđelović osvojio treće mesto za Srbiju na festivalu u Bugarskoj

NIŠ

Spektakularnim nastupom desetogodišnji Mihajlo Aranđelovića Gile iz Niša osvojio je treće mesto na Internacionalnom evropskom festivalu održanom u Varni, Bugarska. Nagrada koju je mladi Mihajlo doneo u Niš pripada i celoj Srbiji jer je na ovom festivalu bio jedini predstavnik naše zemlje. Golden Sparkles ,Zlatni iskri, je evropski dečiji festival koji okuplja mlade talente sa celog kontinenta. Ove godine Mihajlo je imao ozboljan zadatak jer je nastupao u komkurenciji od 23 izvođača iz iz Ukrajine, Turske, Bugarske, Rumunije, Slovenije, Severne Makedonije…! Da krene put Bugarske porodici je pomogla Gradska opština Medijana, a u pomoć je pritekao i grad Niš.

                      Nimalo lak zadatak za Mihajla, jer je žiri u internacionalnom sastavu ocenjivao sve, samu pesmu, izvođenje, nastup izvođača. No, nagrada je pokazala da je Mihajlo uspeo u svemu tome da nadmaši svoje konkurente za nagrade a da niko nije ostao ravnodušan tokom njegovog nastupa potvrdila je publika svojim aplauzom. I ne samo publika već i članovi žirija koji nisu odoleli da nakon nastupa mladom srpskom predstavniku upute aplauz pokazujući da je njegov nastup i za njih bio, pa gotovo, neočekivan.

                                „Svojim entuzijazmom i anđeoskim glasom pevajući i plešući momentalno je postao miljenik žirija koji se sastojao od predstavnika evrovizije, iz  zemalja čiji su se učesnici pojavili na ovom festivalu“, kažu Mihajlovi roditelji, Dragana Rodić i Miloš Aranđelović koji je i sam muzičar poznat ne samo niškoj već i široj javnosti. Zbog toga su mnogi često skloni da kažu da „iver ne pada daleko od klade“, a na ljubav prema muzici, kada je u pitanju Mihajlo, svakako je uticalo i njegovo odrastanje uz probranu muziku koja se sluša u porodici.

                               „Mihajlo je na festivalu nastupao sa pesmom „Voz“ koju su komponovali niški autori Nenad i Dubravka Stošić. Oni su uradili muziku i tekst. Spremala ga je Jelena Blagojević iz plesne grupe Boom 018 kada se radilo o koreografiji , a Mihajlo je uspeo sve to da „iznese“ za sve nas na neočikavano kvalitetan način“, kaže otac Miloš Aranđelović i dodaje:

                             „Bez lažne skromnosti ali Mihajlo je imao najbolju koreografiju i ceo žiri je naprosto bio oduševljen njegovim nastupom“.

                               Mladi Mihajlo je put Bugarske krenuo ubeđen da će osvojiti neku od nagrada. Gotovo da je bio siguran u to. Njegovi roditelji kažu da nije očekivao prvo niti drugo mesto, ali treća nagrada je za njega bila isto što i pobeda.

                               „Bio je toliko siguran u sebe da sve nas pomalo iznenadila ta njegova sigurnost. Pokušavali smo da mu kažemo da je važno učestvovati jer je teško i ući u izbor za jedan ovako važan i značajan festival, ali on nije odustajao od ideje da će osvojiti nagradu.Stalno je ponovljao da ide da pobedi. Čak je bilo i male anegdote tipa da ne želi da putuju toliko kilometara a da se vrati praznih ruku“, pričaju kroz smeh Mihajlovi roditelji.

                              Upravo ta sigurnost u ono što radi Mihajlu je pomogla da na festivalu osvoji treću nagradu. Sigurnost ga je oslobodila treme pred nastup  što je gotovo pola rešenog zadatka.

                               Mihajlo je učenik drugog razreda Niže muzičke škole na odseku za klavir. Učenik je i četvrtog razreda Osnovne škole „Radoje Domanović“. Uspešno spaja obaveze u obe škole, a slobodno vreme je posvetio, takođe, muzici. Do sada je publika u Nišu mogla da ga čuje na festivalima „Zlatna pčelica“ i „Majska pesma“, a učestvovao je i džez festivalu Nišvil.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare