‘’Oko sokolovo’’ od iduće godine biće i na niškim ulacama

NIŠ

Nepropisno parkiranje automobila i u Nišu će, najverovatnije, proveravati sistem poznat pod imenom ‘’oko sokolovo’’ koji se već primenjuje u Beogradu.  Ovaj sistem već se primenjuje u Beogradu koji je za mesec dana prihodovao 140 miliona dinara. Zahvaljujući njemu u prestonici Srbije  je na zaposlene uštedeđeno oko 2,5 miliona evra. Prezentaciji vozila prisustvovala je juče u i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i direktor JKP Parking servis Dejan Dimitrijević.

                       „Zaposleni nisu otpušteni, već su preusmereni na druge poslove komunalne milicije. Vozilo je zanimljivo za sve velike gradove i mi razmišljamo o tome da ga mi predvidimo. Ono se sastoji od softverskog i hardverskog dela, a  taj softverski deo bi za nas bio besplatan’’- kazala je Sotirovski. ‘’Tim vozilom dobićemo komunalni red i pre svega mogućnost da ulice i trotoare nesmetano koriste majke sa kolicima, invalidna lica, naši najstariji sugrađani“, dodala je ona.

                     Kao najvažniji benefit ovog vozila ona je naglasila uspostavljanje komunalnog reda, a potom dobit koji će imati grad.

                   „Ukoliko to vozilo prođe i snimi automobil koji se pogrešo parkirao, nećemo prisustvovati nemilim scenama zaposlenih u Parking servisu i miliciji sa građanima. Zaista jedan koristan sistem, a vidim da su i gradonačelnici drugih gradova zainteresovani da imaju na svojoj teritoriji makar jedno takvo vozilo. Ozbiljno razmišljamo da to vozilo nabavimo u sledećoj godini, ali to će zavisiti od sredstava u budžetu grada“, kazala je Sotirovski.

                   Vozilo, osim što kontroliše nepropisno parkirana vozila, ima mogućnost da meri i nivo buke.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare