Neki ugostitelji ne poštuju mere, rigoroznije kontrole od danas

NIŠ

Komunalna policija u Nišu od danas će rigoroznije kontrolisati primenu mera za suzbijanje epidemije korona virusa, s obzirom da epidemiloška situacija, posebno u regionu nije zadovoljavajuća, a da se kod nas stanje menja na gore, izjavila je danas komandant Gradskog štaba za vanredne situacije i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                            “Ono što nije dobro je da i dalje imamo odredjeni broj ugostiteljskih objekata koji ne poštuju mere, odnosno Uredbu Vlade, pre svega meru koja govori o broju ljudi  u zatvorenom prostoru i o njihovoj fizičkoj distanci. Ne poštuje se i ograničenje radnog vremena, koje je od juče za ugostiteljske objekte do 23 časa”, izjavila Sotirovski na konferenciji za novinare.

                          Ona je kazala da je dobro što u Nišu zaposleni i gradjani nose maske, što je, kako je kazala, juče pohvalila i premijerka Srbije Ana Brnabić.

                          “Pozivam gradjane da sve one anomalije koje primete na terenu prijave, da li se radi o vozačima taksi službi, vozačima autobusa, zaposlenim u ugostiteljskim objektima, kako bi zaista pomogli našim zdravstvenim radnicima i kako ih ne bi doveli u onu situaciju od marta i kad su radili maltene po 24 sata”, rekla je Sotirovski.

                        Ona je rekla da ljudi treba da shvate koliko je ozbiljna situacija i koliko se  epidemiloška situacija menja iz dana u dan i iz časa u čas.

                      “Mi ćemo vrlo brzo, verovatno već u ponedeljak ako se ne zakaže do tada Republički krizni štab, imati sastanak Gradskog štab u Nišu kako bi možda doneli još neke mere, s obzirom da imamo i velike fabrike u kojima radi veliki broj ljudi”, izjavila je Sotirovski.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare