Tople probe u Nišu počele danas

NIŠ

Gradska toplana Niš je danas počela proveru toplotnih izvora čiji je cilj da se na vreme otklone svi eventualni kvarovi na toplovodu pre početka grejne sezone. Sa toplim probama je danas krenuo i Mašinski fakultet u Nišu sa čije kotlarnice se zagrevaju još dva fakulteta i nekoliko srednjih škola na Bulevaru Nikola Tesla, kaže Dejan Milačić, direktor JKP ‘’Gradska toplana’’.

                 ‘’ Svi toplotni izvori su startovali, manje probleme smo imali na kotlarnici Adrija, ali smo to oklonili u roku od pola sata. Za sada nemamo nekih značajnijih pritužbi gradjana, samo jedna zgrada nije startovala, ali se tamo već nalazi naša ekipa kako bi sanirala kvar.  Za sada je sve u redu  i nadamo se da će tako biti i tokom grejne sezone’’- kazao je Milačić nakon današnje sednice Gradskog veća na kome su većnici dali zeleno svetlo i za novi pravilnik za priključivanje na distributivnu mrežu daljinskog grejanja.

                ‘’Gradska toplana’’ je podnela inicijativu za promenu pravilnika sa ciljem da učinimo još prijemčiviji investitorima priključenje na distributivni sistem Gradske toplane. Ovim pravilnikom se utvrdjuje naknada za priključak na toplovodnu mrežu u visini stvarnih troškova priključka, nema nikakvih drugih administrativnih uvećavanja osim fizičke izrade priključka. A drugi ustupak investitorima je da im se omogućava da deo radova izvrše sami, ako im je to jeftinije i samim tim dodatno snižavamo troškove’’- objasnio je Milačić.

               Gradska toplana, od 2013. godine od kada je na snazi naplata po potrošnji, priključila je više kvadrata nego što se isključilo.

               ‘’Novi pravilnik na osnovu kojeg ćemo odrediti nove cene za priključak omogućiće da što veći broj investitora, ukoliko se nalaze u zoni toplifikacije uopšte ne razmišlja da li će se priključiti na mrežu ili ne. Na ovaj način  omogućićemo novim korisnicima, pre svega u individualnim domaćinstvima da se lakše opredele da se priključe na toplovodnu mrežu i zamene svoj postojeći način grejanja. Imamo inicijativu dvadesetak vlasnika kuća iz ulice Jelke Radulović u Duvaništu koji se žele da se priključe na distributivni sistem, gde će biti potrebno da grad izgradi u jednom delu ulice infrastrukturni toplovod’’- dodao je Milačić.

                   U ‘’Gradskoj toplani’’ su određena tri tipska priključka na toplovod, a cene će sada biti niže za 32 do 50 odsto.

                   Priključak na kraći toplovod sa 688.000 dinara iznosiće 469.000 dinara, toplovod srednje dužine sa 3.265.000  ide na  2.015.000 dinara i najduži sa 6.259.000 na 3.130.000 dinara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare