Oko 500 dece crtalo strip u Leskovcu

LESKOVAC

 

Oko 500 dece crtalo je danas strip  u Leskovcu.

Škola stripa „Nikola Mitrović Kokan“ , koja radi pri Leskovačkom kulturnom centru i Osnovna škola „Josif  Kostić“, uz podršku Osnovne škole „Svetozar Marković“ održali su najveći javni čas crtanja stripa u Jugoistočnoj Evropi, a u sklopu obeležavanja 21. godine postojanja i rada Škole stripa.

U školskim dvorištima ove dve škole oko 500 dece crtalo je stripove.

Na konkurs Leskovačke škole stripa za najbolji strip kaiš za učenike iz Jablaničkog okruga,  raspisanog u sklopu održavanja Balkanske smotre mladih strip autora, Osnovna škola „Josif  Kostić“ odazvala se stoprocentno, njih 961, kao i prošle godine, a sa 557 učenika, što je velika većina, pridružila se i škola „Svetozar Marković“.

Leskovac strip

U znak zahvalnosti zbog masovnog odziva organizovan je  javni čas crtanja stripa gde su sadašnji i bivši predavači Škole stripa u školskim dvorištima otkrili mnoge profesionalne tajne devete umetnosti grupi od preko 500 osnovaca.

Cilje ove manifestacije, po rečima Marka Stojanovića, predavača u Školi stripa, je da se deca upoznaju sa strip izražavanjem, jer to zbog krize u izdavaštvu ne znaju dovoljno o stripu.

Žele da u ovu akciju uključe sve škole u regionu južne Srbije

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Sanja
Sanja
8 godine pre

Komentar mi niste objavili.Za Vas više ne komentarišem.Pozdrav.

Marko
Marko
8 godine pre

Draga baba, ovo su deca starijih razreda koje babe i dede ne dovode u skolu. Sem toga, NI JEDNO dete nije bilo dovedeno specijalno zbog ovog casa vec su imali prva dva casa redovno pa su posle toga crtali treci i cetvrti cas. Cinjenicu da je veliki broj dece zavrsavao svoj strip i ustajao da ode na cetvrti cas i tako ustupi mesto deci koja su tek dolazila sa treceg casa da crtaju necu ni da pominjem. Skola i dvoriste su pokriveni kamerama u metar kvadratni, draga baba, i vas na ni jednom snimku nema, s unukom ili bez. Ono sto ima na kamerama i sto jeste dokaz jeste mogucnost da se precizno utvrdi broj dece koja su ucestovala, a on je 314 u Osnovnoj skoli Josif Kostic i 223 u Osnovnoj skoli Svetoyar Markovic. Obaranje rekorda se ne radi tek tako, sa rekla kazala, draga baba, mora sve da se dokumentuje. Ovo isto, i cisto, radi istine 🙂

Sanja
Sanja
8 godine pre

Vodila sam unuka i nije mi bilo teško da izbrojim 135 deteta.Ovo samo radi istine,pozdrav.