Oko 1000 mladih Nišlija dobiće posao preko programa „Moja prva plata“ 

NIŠ

Oko 1000 mladih iz Niša će do kraja godine dobiti svoj prvi posao preko projekta „Moja prva plata“, a iz Nacionalne službe za zapošljavanje Filijala Niš kažu da za ovaj projekat vlada veliko interesovanje.

  „Kada je u pitanju ovaj projekat Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Niš se sada nalazi u trećoj fazi tokom koje spajamo javno-privatni sektor sa prijavljenim licima, a od 15.novembra počinje spajanje javnog sektora sa zainteresovanim licima“, kaže Vanja Stojković, zamenica direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale Niš.

                               Prema njenim rečima preko 2050 lica prijavilo se za 1025 pozicija.

                              „Očekujemo da nakon spajanja i nakon provere kvalifikacija prijavljenih lica, tačnije da li odgovaraju za pozicije koje se traže, dođemo do toga da negde oko 1000 mladih u Nišu  pronađu radno mesto na kome će steći praktična znanja“, kaže Vanja Stojković.

                               Druga mera Nacionalne službe za zapošljavanje je stručna praksa kroz koju je od januara sagledano 950 lica, a sa poslednjim proširenjem kvote ova brojka je prešla hiljadu. Sprovodi se i program za pripravnike.

                               „Imamo i pripravništvo sa srednjim i visokim nivoom kvalifikacije gde su, takođe, ispunjene mere. Što se tiče visokoškolskog obrazovanja imamo 250 lica u programu, a kada se radi o srednjem obrazovanju tu smo na preko 100 lica“, dodaje Vanja Stojković.

                                Prema podacima od prošle godine nakon završetka programa „Moja prva plata“ više od 50 odsto maldih u Nišu je ostalo da radi u firmama u kojima su bili na programu kroz ovaj projekat.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare