OGRADJENA ŠKOLA U ČEKMINU, OBIŠAO GRADONAČELNIK

LESKOVAC

 

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišao je danas školu u Čekminu a „radi završetka projekta Izgradnja ograde oko školskog kompleksa“,  tako se bar navodi u pozivu za medije iz Agencije za lokalni ekonomski razvoj.

U poslednje tri godine lokalna samouprava je uložila značajna sredstva u pešenjevačku osnovnu školu „Vuk Karadžić“, koja ima 11 isturenih odeljenja, a jedno od njih je i četvorogodišnja škola u Čekminu.

U postavljenje metalne ograde oko škole uloženo je tri miliona dinara.

Izgradnja ograde oko školskog kompleksa primer je odlične saradnje lokalne samouprave, odnosno Agencije za lokalni ekonomski razvoj (ALER), mesne zajednice Čekmin i škole.

Cekmin ograda

Zajedničkim sredstvima ALER-a i mesne zajednice realizovana je prva faza projekta koja obuhvata izgradnju zaštitne ograde metalne konkstrukcije, kao i ulaznu metalnu kapiju u dvoriše škole. Deo ograde koji je postavljen paralelno uz lokalni put, udaljen šest metara od puta, predstavlja potporni zid sa čije je gornje strane nasipana zemlja i debeo sloj rečnog šljunka do nivoa puta. Na taj način je stvorena osnova za izgradnju parking placa u budućnosti, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Radove na postavljanju ograde izvela je firma „Konstruktiva“ iz Beograda.

Nakon ove, sledi druga faza projekta koja podrazumeva uređenje školskog kompleksa i energetsku sanaciju zgrade, što obuhvata zamenu stolarije, termičku izolaciju zidova i uređenje fasade. U planu je i zamena dosadašnjeg neefikasnog sistema grejanja, odnosno izbacivanje peći na čvrsto gorivo i uvođenje centralnog grejanja. Ovi radovi biće završeni do kraja 2015. godine, a finansiraće se  50 posto iz gradskog budžeta, 50 posto iz sredstava mesne zajednice, preko ALER-a.

Direktor OŠ „Vuk Karadžić“ u Pečenjevcu Slaviša Nikolić govorio je o onome što je urađeno u proteklih godinu dana na području koje pokriva ova škola. U Razgojni je sagrađena mini fiskulturana sala. U Pečenjevcu su u toku radovi na sanaciji sanitarnog čvora u vrednosi od milion 733 hiljade dinara. I na tome se neće stati, najavio je on. Preko ALER-a stolarija će biti zamenjena i u pečenjevačkoj školi do kraja ove godine.

Školu  u Čekminu pohađa 25 učenika od prvog do četvrtog razreda. Inače, Čekmin važi za najbogatije selo na teritorji grada. Kako je rekao predsednik mesne zajednice Milan Mitrović, na računu mesne zajednice trenutno je 11 miliona dinara. Gradonačelnik Cvetanović je obećao da će grad finansijski pomagati upravo ovakve mesne zajednice koje same pokažu inicijativu i odvoje sredstva za nove investicije.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare