Održano ročište po tužbi Milenijum tima protiv JUGpressa zbog izveštaja sa press konferencije, Bošnjak se opet nije pojavio

BEOGRAD-LESKOVAC

U Višem sudu u Beogradu održano je ročište po tužbi privatne kompanije Milenijum tim iz Beograda protiv osnivača Regionalne informativne agencije JUGpress Udruženja građana Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije i glavne i odgovorne urednice Ljiljane Stojanovića zbog objavljivanja izveštaja sa press konferencije Narodne stranke u Leskovcu.

Ni na ovom ročištu se nije pojavio jedan odvlasnika kompanije “Milenijumtim” Ivan Bošnjak a punomočnica je obrazložila nepojavljivanje neodložnim poslovnim putem u Bijeljinu.

Zadrugog suvlasnika Stojana Vujka je rečeno da je on izuzet iz ovog slučaja iako se i njegovo ime navodi u tužbi.

Izjavu je pred sudom dala glavna i odgovorna urednica Regionalne informativne agencije JUGpress Ljiljana Stojanović koja je i zastupnica osnivača, Udruženja građana Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije.

“Mi smo preneli ono što su lideri stranke rekli na konferenciji za medije o temi koja je od javnog interesa i značaja za građane Leskovca a to je obaveza medija i po Zakonu o javnom informisanju i Etičkom kodeksu novinara Srbije”. Pri tome nismo imali nameru da nikoga vređamo ili ugrožavamo njegov poslovni status ili nanosimo duševnu bol. Zato je čudno da je Mileniju tim tužio nas a ne one koji su ono što smo preneli izgovorili”, rekla ej Stojanović.

Ona je ukazala i da su tu konferenciju za novinare pratili svi lokalni mediji i neki dopisnici, da su svi oni preneli izveštaje ali da je samo JUGpress tužen.

Stojanović je rekla i da je JUGpress objavio reakciju tadašnje ministarke Zorane Mihajlović na izrečene tvrdnje na toj press konferenciji, koju je uputila istog dana a da Mileniju tim nije poslao nikakav demantij niti reakciju.

Na toj press konferenciji, lideri te opozicione stranke su govorili i o kupovini i zakupu oko 700 hektara nekadašnje imovine “PLantaže” što je tema o kojoj s emesecima pričalo u Leskovcu, rekla je Stojanović.

Ovo ročište je održano po drugoj tužbi te kompanije protiv JUGpressa.

Ovo nije prvo ročište po ovoj tužbi, nekoliko ranijih je odloženo zato što se Bošnjak i Vujko nisu pojavljivali na njima.

Prvu tužbu , za izveštavanje sa press konferencije iste stranke u Vranju, je sudija Višeg suda u Beogradu odbacila ali se Milenijum tim žalio na tu odluku.

A dvojica vlasnika Mileniju tima, Ivan Bošnjak i Stojan Vujko su protiv osnivača agencije JUGpress i glavne i dogovorn urednice Ljiljane Stojanović podenli tužbu za “duševni bol”.

Prvo ročište po ovoj tužbi je odloženo zato što je Bošnjak , koji je bio prisutan u hodniku Višeg suda, pet minuta pre početka otišao sa obrazloženjem da ima ranije zakazane privatne obaveze .

Sem JUGpressa, tuženi su i Danas, N1, Njuzmaks Adria, portal nova.rs. Ne davimo Beograd.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare