Održano je takmičenje za najlepšeg psa i mačku

NIŠ

     Vlasnici najlepših pasa i mačaka izveli su svoje ljubimce, u park Svetog Save, kako bi se takmičili za najlepše u gradu. Na samom početku moglo se puno toga čuti i naučiti o negovanju ljubimaca. Sastavni deo same obvogodišnje organizacije su i ljudi iz udruženja za brigu o psima sa invaliditetom.

   “Želeli smo  i  pse sa invaliditetom da prošetamo i građane upoznamo sa tim šta mi radimo, koliko je važan i značajan problem napuštenih pasa, ali  i  da ljudima skrenemo pažnju na Zakon o dobrobiti životinja ali  i  da se upoznaju sa psima koji čekaju svoj dom”, kaže Nina Milenković iz Udruženja PIT.

   Čuvati ljubimca, četkati ga. Hraniti, kupati, šetati i brinuti o njemu, osnovne su aktivnosti koje praktikuju svi oni koje se odluče da čuvaju neku životinju.

   “Čuvati kućne ljubimce je u početku malo teže, ali kasnije to postane najlepša stvar na svetu. Oni sun am privrženi i pružaju nam bezuslovnu ljubav. Puno pažnje moramo d aim posvetimo ali nije ni to teško”, kažu vlasnici pasa, svojih kućnih ljubimaca.

   O lepom vremenu mnogo Nišlija je prošetalo svoje ljubimce i uzelo učešće u takmičenju za najlepšeg psa ili mačku, a sam događaj je kao i glasanje za najlepšu životinju, zbog epidemiološke situacije moglo da se prati i on lajn putem društvenih mreža.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare