Odrzani ,,Dani Vlasotinca,,

VLASOTINCE

U organizaciji Kulturnog centra Vlasotinca i pod pokroviteljstvom Opštine Vlasotince tokom čitave prošle nedelje održavala se kulturna višegodišnja manifestacija „Dani Vlasotinca 2019“.

„Uz zdušnu pomoć i pokroviteljstvo opštine Vlasotince organizovali smo i ove godine „Dane Vlasotinca 2019“, koji su trajali od 19. do 24.maja. Imali smo na programu sedmodnevna kulturna događanja koja su pobudila veliko interesovanje kod vlasotinačke publike. U okviru same manifestacije imali smo i „Noć muzeja“, a u isto vreme na pravi način obeležili smo proslavu gradske slave. Opšta ocena svih da je ova manifestacija zaživela punim kapacitetom i da je dala jednu novu, pozitivnu notu kulturnim dešavanjima u gradu na reci Vlasini“ sažima utiske direktor vlasotinačkog Kulturnog centra, direktor Boban Dimitrijević. 

Šta je posebno bilo zanimljivo za vlasotinačku publiku?

„Mislim da smo u sve dane imali zanimljiva događanja i skoro za sve uzraste, i da je svako za sebe mogao da odabere nešto što bi mu se svidelo. Koncert etno muzike u izvođenju Danice Krstić u Porti vlasotinačke crkve bio je izuzetno posećen, a publika je uživala, baš, kao i prošle godine u pesmama ove izuzetno uspešne umetnice. Izuzetno lep utisak za publiku bio je koncert etno grupe „Izvor“ iz Vranja, kao i folklornog ansambla „Crnilović“ i dece iz predškolske ustanove „Milka Dimanić“, a svoj doprinos uspešnosti ove manufestacije doprineli su i izložbom učenici vlasotinačke gimnazije.

Bilo je, kažu, i muzičkog festivala?

„Tako je. U okviru Muzičkog festivala „Vlasinsko proleće“ i uz učešće 36 učesnika iz muzičkih škola Niša, Beograda, Vranja, Leskovca i Aleksinca u dve večeri bilo je takmičenja učenika koji su svirali na violi i violini.

„Čega je još bilo u okviru „Dana Vlasotinca“?

„U goste nam je došao i Igor Jurić, čovek koji je mnogo učinio da se zaštite mladi naraštaji od silnika i siledžija, a publika je bila u prilici da vidi i Šou sa Todetom, Peđolinom i decom finom. Takođe, bila je izuzetno posećena i Izložba slika i crteža Marijane Veličkovski, a namerno sam za kraj ostavio da pomenem našeg Nebojšu Ilića Ilketa,  koji je imao promociju filma „Vlasotince u srcu“.

Da li će i ove godine biti organizovana kulturna manifestacija „Leto u Vlasotincu“?

„Da. To je tradicionalna kulturna manifestacija u toku leta koju vlasotinačka publika, a i mnogi gosti koji u toku leta dođu u naš grad sa nestrpljenjem očekuju. Ovih dana počinjemo sa pripremom programa koji bi mogao da zadovolji ukuse mnogobrojnih posetilaca. Moja su nadanja da ćemo imati bogat i zanimljiv program.“

Da li će i kada biti otvorena zgrada Kultrunog centra, a Vlasotinčanima poznatijem po objektu kao sala bioskopa?

„Najverovatnije u prvoj nedelji juna treba da bude otvoren i nama predat na korišćenje ovaj objekat, a to će učiniti ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević“ otkrio nam je eksluzivnu vest, direktor Kulturnog centra Vlasotinca, Boban Dimitrijević, kada je u pitanju sala bioskopa, ili već kako je zvanično naslovljeno „Kulturni centar“, objekat o kome je bilo mnogo kontraverznih priča u vlasotinačkoj čršiji, zbog dužine same gradnje.



Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека