NS: Otpusten zato sto je clan stranke Vuka Jeremica

TRGOVISTE

Aleksandar Mladenović iz Donjeg Stajevca, otpušten nakon nepunih dva meseca rada u lokalnoj fabrici za proizvodnju kesa TRGOPLASTIKA Doo.
Mladenović je inače član Narodne stranke u Trgovistu od samog osnivanja Opštinskog odbora u Trgovištu., saopstila Jetta stranka.

,,Kao većina mladih nezaposlenih u Trgovištu u potrazi za poslom, Aleksandar je načuo priču kako se otvara fabrika za proizvodnju kesa i kako im je potreban komercijalista-putnik, pa je odlučio da stupi u kontakt sa tadašnjim direktorom i potraži posao.
Na razgovor je otišao kod direktora Igora Stojimenovića, ali je u tom trenutku bio prisutan i vlasnik fabrike Dejan Savić iz Niša. Razgovor je bio korektan, napravili su dogovor i rekli mu da može krenuti sa radom već sutra. Medutim ispao je problem sa predsednikom opštine Nenadom Krstićem do koga je stigla informacija da on treba da krene da radi i od koga je trebalo da se dobije zeleno svetlo za Aleksandrov početak rada. Igrom slučaja je sreo predsednika jer su inače rodom obojica iz istog sela. U tom kratkom razgovoru predsednik mu je rekao da će krenuti sa radom i da nema nikakvih problema .
Tako je i bilo, počeo je da radi sutradan. Predao je uredno radnu knjižicu i svu dokumentaciju za zapošljavanje.
Aleksandru je ponudjena fiksna plata od 27000 dinara plus procenat od isporuke robe. Od samog početka radio je i razvozio robu svojim ličnim vozilom i svojim parama za gorivo, uz obećanje da će mu biti refundirano gorivo koje potroši. Obilazio je ceo Pčinjski region gde je pored prodaje kesa razvozio i mešovitu prehrambenu robu.
Prilikom isporuke robe u jednom ugostitljskom objektu u Trgovištu , sin vlasnika kafane, inače opštinski funkcioner (zamenik sekretara skupštine opštine Trgovište) je dobacio Aleksandru kako to može da radi u fabrici koju drži SNS, a inače je u stranci Vuka Jeremića. Na šta je Aleksandar odgovorio, da on ne menja političku stranku i da politiku ne meša u posao.
Aleksandar nije ni slutio da će zbog aktivnosti u Narodnoj stranci ostati bez posla.
U medjuvremenu fabrika Trgoplastika je dobila službeno vozilo, a Aleksandar otkaz uz obećanje da će mu sve troškove i plate isplatiti u što kraćem periodu.
Za period od nepunih 2 meseca rada Aleksandru je obračunata plata 2500 dinara, koju je on odbio da uzme i zbog toga pokrenuo sudski postupak. Prijavljivao je više puta Inspekciji rada ali su oni bili ne zainteresovani ili sprečeni da reaguju.
*Inače firma Trgoplastika je dobila veliki novac i privilegije od Opštne Trgovište . Opština je otkupla taj pogon od nekadašnje PPP. Pčinja (koje je godinama u stečaju) i posredstvom JP. KOMUNALAC izvršila prenamenu prostora (vrednost te investicije nije poznat) . Zatim je pomenuti investitor od opštine dobio bespovratna sredstva u iznosu od 20 miliona dinara u vidu subvencija, dok su radnici pomenute fabrike do dan danas više puta stupali u štrajk zbog neisplaćivanja plata u visini propisanoj po ugovoru o radu koji su dobili.

OO Narodne stranke u Trgovistu, najoštrije osudjuje ovakvo ponašanje poslodavca Trgoplastike prema Aleksandru Mladenoviću, kao i prema ostalim radnicima fabrike. Ovakve stvari ne bi smele da se dešavaju u Trgovištu, pogotovo mladima koji odluče da ostanu tu da žive i rade. Jer razvojna politika SNS-A u Trgovištu je dovela do masovnog iseljavanja stanovništva pogotovo omladine koji u potrazi za poslom napustaju svoje opštinu i svoje mesto, a na taj način i takvom neodgovornom politikom SNS-A, mestu i opštini naneti velika ŠTETA i gubitak stanovništva.
S obzirom da je Opština ustupila predhodno kupljeni i adaptirani objekat kao i da je obezbedila bespovratna sredstva u vidu subvencija, ne sumnjivo je da se ovde radi o mutnim poslovima izmedju Opštinskog rukovodstva i takozvanog investitora. Nadamo se da će Aleksandar svoju pravdu dobiti na sudu, jer su ovde stvari i činjenice više nego jasne, Narodna stranka će pružiti pravnu pomoć ukoliko je to neophodno, navodi see u saopstenju Narodne stranke iz Trgovista.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare