Održana sednica Štaba za upravljanje krizom u Nišavskom i Topličkom okrugu

NIŠ

U Nišu je održana prva sednica Štaba za upravljanje krizom u Nišavskom i Topličkom upravnom okrugu, koga je formirala Vlada Srbije, objavljeno je na zvaničnom sajtu Nišavskog upravnog okruga.

                                   Sastanku štaba predsedavao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović a prisustvovali su  članovi – epidemiolozi prof. dr Darija Kisić Tepavčević,  prof. dr Branislav Tiodorović, infektolog dr Miloš Korać, Komandant Okružnog štaba za vanredne situacije NUO i načelnica Nišavskog upravnog okruga okruga Dragana Sotirovski , komandant Okružnog štaba za vanredne situacije TUO i načelnik Topličkog okruga Milan Aranđelović kao i članovi MUP-a, Ministarstva odbrane, BIA, predstavnici zdravstvenih ustanova. 

                                Na sastanku je analizirana trenutna epidemiološka situacija u Nišavskom i Topličkom upravnom okrugu, merama koje će novoformirani Krizni štab preduzeti na teritoriji dva okruga, navodi se u tekstu. Pratiće se i nalagati mere u funkcionisanju privremenih bolnica, kontrolisaće se nova i preduzimati koraci za suzbijanje potencijalnih žarišta.

                                Najavljena je nova isporuka testova koji će u Niš stići do kraja nedelje. Pacijenti koji su prvi ušli u privremenu bolnicu u Čair sinoć su testirani  i ukoliko budu negativni biće poslati u kućnu izolaciju od 14 dana.    

                                Članovi Republičkog kriznog štaba sastali su se sa  direktorima bolnice u Gornjoj Toponici, Doma za  smeštaj odraslih lica Kulina, Doma zdravlja i Bolnice u Aleksincu , kao i sanitarnim inspektorima i komandantom Opštinskog štaba u Gadžinom Hanu.

                              Analizirani su podaci o rezultatima testiranja zaposlenih i pacijenata, odnosno štićenika i pacijenata bolnice u Gornjoj Toponici i štićenika u Kulini i naloženo je sprovođenje svih mera postupanja u vanrednom stanju

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare