Održana prva medjunarodna likovna kolonija

LESKOVAC

U organizaciji Leskovačkog kulturnog centra, Škole za tekstil i dizajn i Gimnazije  danas je održana prva međunarodna Uskršnja likovna kolonija na kojoj su učestvovali mladi iz Bugarske, Makedonije i Srbije.

Direktorka LKC-a Sanja Conić je da LKC uključio tako što je dao malo kreativnosti, pozitivnog duha i lepote za dušu.
„Uvek smo spremni da podržimo, da budemo sa našim prijateljima. I ovo kreativno jaje koje oslikavaju deca iz umetničke škole je simbol najsrećnijeg srpskog praznika, Uskrsa, i Leskovačkog kulturnog centra koji jednom malom atrakcijom želi da skrene pažnju ne samo na sebe kako instituciju, već da Leskovčanima pruži još jedno mesto za slikanje, uživanje i radost.“


Direktorka Škole za tekstil i dizajn Mare Karanfilović je otvarajući koloniju rekla da se krenulo skromno, s obzirom da je ovo prvi put da se ovakva kolonija održava.
„Nadamo se da će postati tradicionalna imajući u vidu da je gradimo na čvrstim temeljima. Lokalna samouprava je podržala dve škole u Leskovcu koje su potpisale memorandume o saradnji sa dve škole u Bugarskoj, tako da je ovo samo početak jedne veće saradnje”.

” Od mladih danas možemo da naučimo kako treba da se brišu granice, odnosno da umetnost i kultura ne poznaju granice. To možemo da vidimo na osnovu njihovih radova, na osnovu njihovog druženja, jer iako se znaju samo dva dana druže se kao da se znaju sto godina. Čini mi se i da smo mi odrasli zaboravili šta znači družiti se i na kreativan način pokazati ono što misliš,“ dodala je ona.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare