Održana javna rasprava o izgradnji parka za pse u Leskovcu

LESKOVAC

U sali Skupštine grada Leskovca održana je Javna rasprava povodom inicijative 1237 građana za izgradnju parka za pse u Leskovcu. U ime inicijativnog odbora predlog je pojasnio Ivan Grujić upitavši najpre da li Leskovcu uopšte treba park za pse i, kao treba, koje su to lokacije na kojima bi mogli da budu.

„Procena je da u Leskovcu imamo ima 15.000 pasa. Naš predlog je da se izgrade dve ograđene javne površine na kojoj psi mogu bezbedno i slobodno da se kreću. Mi koji čuvamo pse imamo obavezu da obezbedimo kvalitetan život svojim ljubimcima, da brinemo o njihovom zdravlju i potrebama, što podrazumeva i fizičku aktivnost i socijalizaciju. Socijalizovani, odnosno društveniji psi su manje agresivni i prema ljudima i prema drugim životima. Minimalni uslovi za izgradnju parka su ograda i kanta u kojoj bi se sakupljao pseći izmet. Potrebno je održavati čistoću u tom parku, što bi bila obaveza vlasnika životinja koji tu borave. za ovo se ako najefikasnije rešenje pokazalo ono u kome u parku postoji video nadzor. Predlažemo dve lokacije, park kod Gradskog stadiona, a drugi u okviru parka „9 Jugovića“. Procena troškova izgradnje ograde kod stadiona je oko 400-500.000 dinara.“

Javna rasprava je pokazala da je mali broj onih koji se protive izgradnji parka za pse. Znatno veći broj građana podržava ideju izgradnje, ali ne na predloženim lokacijama. To će biti predmet rasprave i na sednici Gradskog veća.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare