Grad prodavao zemljište

LESKOVAC

Na licitaciji za otudjenje zemljišta u javnoj svojini grada, održanoj danas u Sali Skupštine grada, prodato je 8 od 13 ponudjenih parcela, a u budžet grada su se, po tom  osnovu, slila sredstva u visni od 51,2 miliona dinara.

Kako je, u izjavi za JUGpress rekao načelnik Gradske uprave, Miloš Cvetanović,  najviše interesovanja bilo je za parcelu u Zelenoj zoni, predvidjenoj za izgradnju proizvodnih ili skladišnih pogona.

” Ona je donela i najviše para, 41 milion dinara. Nalazi se preko puta Fabrike ”Aptiv”, površine je 2 hektara, a postala je vlasništvo leskovačkog preduzeća ”Statovac”. Očekujemo da će ono u izgradnju i opremanje poslovnih objekata uložiti znatna sredstva, što će značajno doprineti razvoju Zelene zone”, rekao je Cvetanović.

Jedina parcela namenjena višeporodičnom stanovanju, odnosno izgradnji osmospratnice u naselju Dubočica 2, takodje je prodata i to kompaniji  IMO construction, za 4,5 miliona dinara.

Ista firma već je izgradila objekat preko puta Trgovinske škole, pa načelnik Cvetanović  ne očekuje da će sa gradnjom biti problema, kao sa višespratnicama  u drugom delu naselja, čija je izgradnja izazvala proteste žitelja.

” Ne, nema razloga. Prodata par cela je u produžetku zemljišta na kome je isti investitor već pri kraju izgradnje objekta iste namene. Nismo. U proteklih mesec dana, koliko je prodaja bila na javnom oglasu, nije bilo nikakvih prigovora, pa ne očekujem da bi ih moglo biti sada”.

 Od ostalih parcela, a sve su namenjene izgradnji porodičnih kuća, prodato je šest. Prema rečima načelnika Cvetanovića, one će ponovo biti ponudjene kupcima narednom prilikom:

” Danas neprodato zemljište ponudićemo ponovo, možda ovom broju dodati i neke nove parcele, ali o tom potom. Najpre Komisija za licitaciju treba o svemu da izvesti Gradsko veće, ono donosi odluku, pa se potpisuju ugovori kod notara. Tek nakon završetka kompletne procedure, možemo da zakazujemo novo nadmetanje.                                                                               

Cena pomenutih parcela na sledećoj licitaciji neće biti umanjena, navodi Cvetanović, jer je, primera radi, parcela u naselju Dubočica 2, prodata tek u trećem pokušaju, po prvoustanovljenoj početnoj ceni.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare