Održana 16. sednica Skupštine opštine Vlasotince

VLASOTINCE

Odbornici vlasotinačke opštine iskoristili su petak, kao poslednji radni dan u nedelji, da posle radnog vremena lokalne samouprave, održe 16.sednicu skupštine opštine Vlasotince, kojoj je prisustvovalo 40 odbornika. Na početku sednice sednice potvrđen je mandat odborniku Ivanu Mladenoviću sa liste ,,Velimir Ilić – Nova Srbija – Boško Stančić”. Takođe je, zbog potavljenja na funkciju vd. Centra za socijalni rad opštine Vlasotince i Crna Trava Ljubinka Puzić podnela ostavku na odborničko mesto, što je isto učinila i Dragana Dimitrijević zbog ustoličenja na mesto direktora osnovne škole ,,Sveti Sava ” u Vlasotincu.


Prilikom usvajanja zapisnika sa prethodne 15. sednice, odbornik Žarko Kostić imao je primedbu što u zapisniku nije unošena činjenica da je bilo petominutne pauze zbog nedostatka kvoruma u radu prethodne sednice.
“Molim vas da se u zapisniku konstatuje i unese to da je u radu bilo prekida u trajanju od pet minuta, zbog nedostatka kvoruma, jer to je nepobitna činjenica koju smo svi videli “, rekao je odbornik Kostić, a aklamacijom prisutnih odbornika prihvaćena je ova primedba.
Usvojen je predlog odluke o visini stope poreza na imovinu za 2019.godinu, koji se neće menjati u odnosu na 2018.godinu.
” Neće biti povećanja visine stope poreza, ali naša su očekivanja da se puno bolje radi na naplati poreza, kako bi sredstva u opštinskog budžetu bila veća, što bi bilo dobro, jer bi smo tako mogli ta sredstva da investiramo u projekte za dobro svih građana opštine “, rekao je prvi čovek vlasotinačke opštine, predsednik Zoran Todorović.
Ni predstavnici opozicije nisu bili protiv ovog predloga, a  Slavoljub Mitov je rekao:
“Treba naročito oporezivati one koji imaju više stambenog prostora, a kad se tiče izmirivanja poreskih obaveza, najrevnosnije su platiše, oni koji su najsiromašniji “,  istakao je Mitov.


Usvojena je i Odluka o donošenju Plana detaljne regulacije za radnu zonu ,,Gložane” za kp. 254/4 i 255 obe u KO Gčožane.
Usvojena je Odluka o davanju saglasnosti na izmene Finansijskog plana Doma zdravlja Vlasotince za 2018.godinu, a odbornici su usvojili i Odluku o izmeni Odluke o povećanju osnovnog novčanog kapitala u JKP ,,Vodovod” – Vlasotince.


Odbornici su najpre doneli Odluku o stavljanju van snage Rešenja o imenovanju direktora za socijalni rad za opštine Vlasotince i Crna Trava, zbog proceduralnih radnji, a potom je Ljubinka Puzić imenovana za vršioca dužnosti direktora ove ustanove.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare