Održan Trening centar za obuku radnika

VRANJE

Italijanski proizvođač nameštaja ,,Top Sofa“ i Agencija VEEDA održali su u Vranju prezentaciju Trening centra za obuku radnika.

Bio je to prvi trening centar na jugu Srbije koji će mladima omogućiti da steknu znanje i veštine za rad u proizvodnji. Učesnike je pozdravio gradonačelnik Vranja, dr Slobodan Milenković ističući značaj ovakvog jednog centra koji će omogućiti da se smanji broj nezaposlenih lica.

„Očekujemo da će više od 400 ljudi imati priliku da u Fabrici ,,Top Sofa“ dobije posao. Spremni smo da svim investitorima, kako domaćim, tako i inostranim pružimo punu podršku, i to činimo sprovođenjem brojnih podsticajnih mera“, rekao je gradonačelnik.

Ovaj italijanski investitor već nekoliko godina je u Vranju i uskoro će u Industrijskoj zoni „Bunuševac“ otvoriti novi objekat čija je izgradnja pri kraju.

U ovom preduzeću uposleno je 110 radnika. Motiv za otvaranje Trening centra u Vranju je stvaranje kvalifikovane radne snage, koja može da ispuni standarde tržišta.

„Ovakav odnos prema privrednicima treba da slede i ostale sredine“, rekao je Goran Kostić, vođa projekta ,,Razvoj privatnog sektora na jugu Srbije“ koji uz podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju sprovodi Agencija VEEDA.

O svojim iskustvima i saradnji sa ovom agencijom iz Vranja govorila je direktorka Visoke škole primenjenih strukovnih studija Svetlana Trajković, kao i direktor kompanije ,,Matis“ iz Ivanjice, Vladan Đorđević.

To je prvi Trening centar za obuku radnika na jugu Srbije

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare