Na kongresu u Portugaliji niški studenti vicešampioni

 

NIŠ

U gradskoj kući  priređen je  prijem za studente niškog Ekonomskog fakulteta koji su na Međunarodnom takmičenju u marketingu u portugalskom gradu Portu  16. decembra, osvojili drugo mesto.

Niški studenti su u konkurenciji 37 ekipa prezentovali dobru praksu korišćenja marketinških alata na primeru jedne uspešne kompanije iz Niša  to im je donelo visoko priznanje.

Nikola Veličkov, Anđela Zlatković, Iva Mijalković i Monika Ristić prezentovali su svoj projekat na engleskom jeziku i u najboljem svetlu predstavili Srbiju u Portu.

Većnik Branislav Kačar čestitao je studentima na odličnom plasmanu u Portu I izrazio spremnost grada da prepozna rad mladih i talentovanih ljudi i pomogne u skladu sa mogućnostima.

“U toku je formiranje Komisije za projekte za nevladine organizacije i dao sam predlog da neko od njih bude član te komisije – kazao je Kačar.

“Zahvaljujući našoj mentorici Ani Popović uspeli smo da napravimu dobru studiju slučaja . Prijavili smo rad. Pozvali su nas u Portugaliju. Utisci su sjajni, imali smo priliku da upoznamo kolege iz celog sveta i vidimo kako rade drugi Univerziteti. Razmenili smo iskustva, saznali njihovu primene dobre prakse. To nam je omogućilo da sada kada smo se vratili u Niš predložimo našem fakultetu kako da promeni rad u nastavi i da svim studentima u Nišu bude bolje. Konkurencija je bila zaista jaka. Mi smo iako mala zemlja napravili veliki uspeh”.  kaže Nikola Veličkov”.

Pojedine ekipe bile su sastavljene iz različitih zemalja a najbolji rezultat imala je ekipa iz Francuske.

“ Ovo je veliko je iskustvo za nas, upoznali smo kolege koji studiraju tamo, upoznali su nas sa standardom i životom u Portu i uopšte Portugalijom. Svaka grupa imala je nekih petnaestak minuta za prezentaciju. Prisutni su mogli da postavljaju pitanja za diskusiju. Mnogi nisu znali gde je Srbija, pa smo im na mapi pokazivali”, rekla je Anđela Zlatković.

Delegaciju niških studenata pomogla je Kancelarija za mlade Grada Niša kao I pojedina javna gradska preduzeća.

Internacionalni kongres je ove godine održan 8. put, ali je novina što je prvi put organizovan za studente. Dosadašnji kongresi bili su namenjenj isključivo profesorima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare