Održan Prvi privredni forum juga Srbije „Moj naslednik“

LESKOVAC

U organizaciji Škole za razvoj poslovnih veština održan je Prvi privredni forum juga Srbije „Moj naslednik“. Ivana Micić, koordinator foruma, rekla je da nismo svesni šta je Leskovac danas u odnosu na druge gradove u Srbiji, sve dok ne iskoračimo, jer se Leskovac mnogo izgradio.

„Smatram da naša deca i deca naših privrednika imaju ogromne potencijale. Osnovno opažanje jeste da su naše vrednosti u našoj porodici. Moja misija da na jednom mestu okupim prave srpske domaćine, vrhunske preduzetnike je bila dobra ideja, jer kada vidim punu salu danas onda znam da sam sa svojom školom na jako dobrom putu.“

Micić je iznela podatak da u Leskovcu postoji više od 7.000 registrovanih firmi, ali i da 70% porodičnih kompanija se nalazi u rukama prvog vlasnika, druga generacija rukovodi sa 27%, svega 2,4% kompanija je doživelo da njima rukovodi treća generacija. Iz tog razloga su na forumu održane dve panel diskusije na temu “Kako dalje ako naša deca ne žele da se bave preduzetništvom” i “Da li naš biznis ima naslednika u upravljanju”.

Učesnicima skupa se obratila i članica Gradskog veća Aleksandra Đorđević naznačivši da je privredni forum idealno mesto za sticanje novih znanja i veština, promociju aktivnosti, proizvoda i usluga, uspostavljanje saradnje i umrežavanje privrednih subjekata, jer okuplja veliki broj kompanija i mladih ljudi koji žele da se usavršavaju i imaju uspešne karijere.

„Ovaj događaj specifičan je po tome što pored uspešnih menadžera i mladih talenata prisustvuju i naslednici porodičnih firmi koje su oduvek bile oslonac razvoja lokalne privrede, a koje su zahvaljujući povoljnoj poslovnoj klimi i podršci lokalne samouprave postale ili polako postaju pravi giganti u svojim oblastima.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare