Počela sa radom svečana sala hotela Leskovac (nekadašnji Beograd)

LESKOVAC

Svečanim otvaranjem zvanično je počela sa radom svečana sala u renoviranom hotelu „Leskovac“ (nekadašnji hotel „Beograd“). Prva faza radova vredna oko šest miliona evra podrazumevala je rekonstrukciju fasade i opremanje pet lokala. Sada su završeni radovi na uređenju velike sale i lobija, a za mesec dana biće završena mala sala i kafić. U uređenje i opremanje ovog prostora investitor je uložio milion evra. U planu je da se naredne godine rekonstruišu još tri sprata kako bi ovaj objekat pružao i hotelske usluge dok će poslednja faza radova biti izgradnja skaj kafea i panoramskog lifta, što je ujedno i najteži poduhvat u okviru obnove ovog leskovačkog simbola. Do sada je u ovom objektu posao pronašlo preko 100 osoba, a sa završenim hotelom i skaj barom ovaj objekat će zapošljavati preko 200 Leskovčana. Ovom prilikom gradonačelnik Goran Cvetanović je podsetio da je ovaj hotel svoju primarnu namenu dobio prošlog vikenda, kada je u velikoj sali održano prvo slavlje nakon više decenija, što je, po njemu, obradovalo veliki broj Leskovčana.

„Na temeljima jednog od najpoznatijih obeležja našeg grada, kroz inovativan dizajn i aktuelne trendove u arhitekturi dobili smo savremen objekat koji će sasvim sigurno povratiti nekadašnji prestiž.“

Zvonimir Marić, investitor koji je renovirao svečanu salu, priznaje da vlasnike očekuje ozbiljan izazov u pokušaju da vrate u život tu salu, a samim tim i da se vrati na mesto koje joj pripada po svim parametrima kako u umetničkom smislu tako i u stručnim aspektima.

Na kraju svečanosti održana je i revija venčanica.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare