Odobreni projekti iz kulture

VRANJE

Na sednici Gradskog veća u Vranju prihvaćeni su zaključci Komisije za dodelu sredstava za finansiranje, odnosno sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za 2017. godinu.

Većnica Zorica Jović  je izjavila da su predviđena sredstva od 2,5 miliona dinara i još milion za manifestaciju „Borina nedelja“.

Od 88 projekata koliko je prijavljeno prihvaćena su 42.

„Maksimalni iznos po projektu je 200.000, a minimalan 20.000 dinara. Odobreno je devet projekta koji se odnose na izvorno narodno stvaralaštvo i zaštitu kulturne baštine, dok je 21 projekat iz oblasti književnog stvaralaštva i izdavačke delatnosti. Za muzičko-scensko i pozorišno stvaralaštvo odobreno je pet projekata. Iz oblasti vizuelnog stvaralaštva, filma i multimedijalnih projekata prošla su četri, a za muzičko stvaralaštvo i izvođačku delatnost tri projekta“, kaže Jovićeva.

Na sednici Gradskog veća formiran je i Organizacioni odbor „Borinih pozorišnih dana“ čiji je predsednik gradonačelnik, dr Slobodan Milenković.

Većnici su usvojili i Odluku o raspisivanju konkursa za finansiranje projekata iz oblasti ekologije i u te svrhe je u budžetu predviđeno milion dinara. Odlučeno je da nijedan projekt ne dobije više od 100 hiljada dinara. Konkurs će biti raspisan za nedelju danara.

 

Na prvoj aprilskoj sednici Gradskog veća usvojen je i plan poslovne strategije i razvoja JKP ,,Komrad“, kao i Program poslovanja JKP,,Parking servis“ u naredne dve godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare