Odličan nastup Nine Stanasavljević na Evropskom juniorskom prvenstvu

LESKOVAC

Najbolji plasman od srpskih plivača na Evropskom juniorskom prvenstvu u plivanju imala je leskovčanka Nina Stanisavljevioć koja je postavila i nove rekorde Srbije.

Sinoć je završeno Evropsko juniorsko prvenstvo u plivanju do 18.godina, koje se održavalo u Kazanju, u Rusiji.

Pet dana su plivali juniori iz 36 evropskih zemalja.

Srbiju je predstavljalo osam takmičara, medju kojima je bila i leskovčanka i plivačica PK Dubočica Nina Stanisavljević, dok je vodja nacionalne selekcije bio naš trener i clan stručnog tima PSS Dušan Veličković.

Najbolje plasmane imala je upravo Nina, koja se , iako ima tek 15 godina, uspešno nosila sa dve godine starijim juniokama iz cele Evrope.

Najbolji plasman je bilo 10. mesto u disciplini 50 prsno ( 32.22 ), što je novi rekord Srbije do 18 godina I samo 12 stotih lošije od rekorda naše čuvene Nadje Higl.

Sledećeg dana Nina je opet rušila rekord Srbije  do 18 godina u disciplini 50 kraul ( 25.98 ) I tako postaje druga plivačica u istoriji srpskog plivanja koja je tu deonicu isplivala ispod 26 sekundi.

Tim vremenom je zauzela 13. mesto u Evropi, dok je u discipline 100 prsno bila 16.

Već za desetak dana, Nina I Bratislav Pešić će naše boje braniti u Baku-u u Azerbejdžanu na Evropskim Olimpijskim igrama mladih, odakle možemo očekivati još bolje vesti, jer će plivati sa svojim godištima.

Tim Srbije će opet predvoditi leskovački trener Dušan Veličković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare