Nema povređenih u Fabrici kamene vune u Surdulici

SURDULICA

Nema povređenih u manjem požaru u Fabrici kamene vune u Surdulici i sprečen je eventualni negativni uticaj na okolinu i veća materijalna šteta, rečeno nam je u toj fabrici.

U ponedeljak, 8. jula, oko 07:50h, u jednom od kanala sistema za hlađenje došlo je do porasta temperature što je ukazivalo na mogući požar, navodi se u odgovoru na pitanja Regionalne informativne agencije JUGpress iz fabrike kamene vune u Surdulici.

” Odgovorna lica su, poštujući proceduru ustanovljenu u ovakvim situacijama, pristupila gašenju vatre. Jedna od uobičajenih radnji u ovim slučajevima je i puštanje velike količine vode u sam sistem za odvod gasovitih proizvoda sagorevanja, što je izazvalo pojavu velike količine vodene pare koja je kuljala iz dimnjaka. Situacija je, brzom intervencijom i zalaganjem svih odgovornih i zaposlenih u kompaniji Knauf Insulation, rešena oko 08:20h. Nema povređenih, sprečen je eventualni negativni uticaj na okolinu i veća materijalna šteta”, dodaje se u odgovoru.

Naknadno će biti utvrđeni tačni razlozi ovog incidenta i javnost će o njima biti blagovremeno obaveštena, navode u ovoj fabrici.

“Iskreno žalimo ukoliko je ova situacija uznemirila javnost, i još jednom ponavljamo da nema razloga za brigu, jer je incident rešen. Kada budu utvrđene činjenice zašto je do incidenta došlo, ponovo ćemo se obratiti javnosti”, rečeno nam je u Fabrici kamene vune u Surdulici. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare