Odlaže se obaveza raspisivanja konkursa za rad na određeno vreme

BEOGRAD

Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o izmeni Zakona o državnim službenicima, kojim se odlaže obaveza sprovođenja javnog konkursa za prijem u radni odnos na određeno vreme zbog privremeno povećanog obima posla do 2025. godine, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i likalne samouprave.

Usvojenom izmenom predloženo je da se, do uspostavljanja optimalnih kadrovskih planova usklađenih sa potrebama državnih organa u delu administrativnih kapaciteta i njihovog uvođenja u akte o sistematizaciji, utvrdi novi rok za prelazak na konkursni vid zapošljavanja za rad na određeno vreme zbog privremeno povećanog obima posla, i to od 1. januara 2025. godine, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo “ostaje pri stavu da je jačanje profesionalizacije uprave neophodan uslov za dalje sprovođenje složenih reformskih procesa”.

“U naredne dve godine aktivno će se raditi na jačanju kapaciteta odgovornim pristupom, a u skladu sa procesom
modernizacije i digitalizacije, biće uspostavljen Informacioni sistem za upravljanje ljudskim resursima, koji će biti podrška inoviranom kadrovskom planiranju kao preduslovu da se osigura dovoljan broj kvalifikovanih i
kompetentnih zaposlenih u upravi, radi postizanja strateških ciljeva”, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare