Radionica “Upravljanje otpadnim uljima u Srbiji”

LESKOVAC

Regionalna privredna komora Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine Republike Srbije organizovala je radionicu na temu „Upravljanje otpadnim uljima u Republici Srbiji“ sa ciljem da učesnike upozna sa načinom upravljanja otpadom koji nastaje upotrebom industrijskih ulja i maziva.

„Predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine ukazaće na trenutno stanje, regulativu i buduće korake države u ovoj oblasti“ rekao je Siniša Mitrović, rukovodilac Centra za cirkularnu ekonomiju PK Srbije i dodao da če ostali predavači govoriti o praktičnim rešenjima i dosadašnjim iskustvima.

„Mi smo sa ovim radionicama krenuli prošle godine sa ciljem transfera znanja i isključivo u funkciji podizanja infrastrukture za prikupljanje i tretman sintetičkih i mineralnih otpadnih ulja. Ova ulja su veliki problem za zdravlje stanovništva, posebno kada se koriste za zagrevanje malih radnji, plastenika, paljenje strnjika i sličnih stvari koje mi u našem energetskom siromaštvu koristimo. Srbija godišnje generiše oko 50.000 tona baznog ulja, a uspemo da sakupimo samo 2-3% godišnje. Zato pokušavamo da ovom našom radionicom podignemo svest kod ljudi o ekološkom značaju prikupljanja baznog ulja, ali i nudimo komercijalna partnerstva malim i srednjim preduzećima koja su spremna da uđu u program bazne stanice za sakupljanje otpadnih ulja na teritoriji Leskovca.“

Radionica je održana u prostorijama RPK Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga u Leskovcu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare