Odbornici SZS i dalje bojkotuju sednice Skupštine

LESKOVAC

Pred 37. sednici skupštine Grada Leskovca konferenciju za medije održali su odbornici Jelena Spirić i Saša Stojanović u ime grupe odbornika Saveza za Srbiju koji bojkotuju rad lokalnog parlamenta. Jelena Spirić je prokomentarisala hitnu sednicu Gradskog veća, koja je održana pola sata pre sednice skupštine, kako bi se povukla tačka dnevnog reda skupštine kojom je predviđena rasprava oko potpisivinja ugovora o rasveti sa firmom „Kip lajt“.

„To je samo dokaz o svemu onome o čemu je SSP juče govorio. Sigurno je gradonačelnik, kao potpisnik ovog ugovora, pod strahom od krivičnih prijava koje bi sigurno usledile zbog nejednakosti i tehničkih specifikacija u ugovoru i uslova koji su bii zadati u javnoj nabavci. Videćemo epilog svega toga, ali povlačenje u minut pred usvajanje samo pokazuje kakva je ovo skupština, kakva je ovo vlast i kako svi predstavnici vlaste rade. Podsetiću da su prošle godine u ovo vreme sve skupštine menjale pravilnike u radu, gde su povećavale potreban broj odbornika za formiranje odborničke grupe, kako bi otežale rad opozicionim strankama, jer bi ostale bez finansijskih sredstava. Danas ta ista vlast predlaže spuštanje izbornog cenzusa na 3%, kako bi samo napravila „šareniš“ po skupštinama i privid demokratije. Zato mi pozivamo sve stranke koje su na zasedanju skupštine da nam se pridruže u bojkotu i daju legitimitet vlasti i stvaranje privida funkcionisanja parlamanta, koji bi trebao da bude kontrola izvršne vlasti, a to u stvarnosti nije.“

Saša Stojanović osvrnuo se na povećanje plata pomoćnika gradonačelnika za po 134 hiljade dinara mesečno, rekavši da će to gradski budžet opteretiti za novih 20 miliona dinara i da to radi ona ista vlast koja je ukinula sve gradske uprave sa ciljem navodne uštede od manje od dva miliona dinara.

„Vidi se da je jedini cilj ovog poteza bio očuvanje gole vlasti i uvođenje naprednjačke diktature i u leskovački parlament. Najavljena je prodaja državnih apoteka, tako da će građani Leskovca najzad moći da vide zbog koga je sistematski uništavana leskovačka apotekarska ustanova i ko stoji iza ove tragedije. SNS je državne apoteke preuzeo sa milion evra u magacinima a sada je ostavlja sa dugom od pet miliona evra, koliko duguje i Dom zdravlja.“

Stojanović je javno zatražio i odgovore od Gorana Cvetanović i, kako je rekao, današnjih učesnika u skupštinskom cirkusu na sledeća pitanja:

  1. Zašto se u planovima Narodnog muzeja i dalje poziva na Gradsku upravu za društvene delatnosti i ko još ozbiljno shvata program institucije koja ne zna da je ova uprava odavno ugašena? Kakve su to usluge muzejskog informisanja koje koštaju 3 miliona dinara ili više od 25 hiljada evra? Ako su planirani sopstveni prihodi muzeja samo 1,1 milion, s kojim pravom misle da mogu da na kafanu potroše 524 hiljade dinara?
  2. U planovima LKC-a ne postoji jasan finansijski plan, iako je program ove ustanove najpotpuniji. Šta je sa prihodima i rashodima? Zašto LIFFE danas izgleda gore nego pre 12 godina i na šta će biti potrošeno 10 miliona dinara a da od toga neku korist vide i građani Leskovca? Zašto se u takmičarskom programu već deset godina nalazi manje filmova nego što ih je bilo na prvom LIFFE-u? Zašto su ugašeni programi namenjeni prikazivanju pobedničkih filmova velikih festivala i ko to misli da sme da privatizuje ovako važnu manifestaciju’
  3. Zašto Narodna biblioteka Leskovac planira da za reprezentaciju potroši čak 650 hiljada dinara a za nabavku knjiga samo 1 milion? Ili, još slikovitije, popravke i održavanja koštaće samo 600 hiljada dinara a kafane čak 650 hiljada dinara?
  4. Da li ova vlast shvata da je pozorište institucija koja traži još veća ulaganja od renoviranja zgrade? Hoće li Narodno pozorište Leskovac, pored više od 80 miliona koliko košta građane Leskovca, najzad imati predstavu koja bi ovom pozorištu moglo da donese neku od važnih nagrada? Zašto se pozorišni festival održava u vreme kada i još jedna važna kulturna manifestacija?
  5. Da li još neko ozbiljno shvata navodne aktivnosti Centra za stručno usavršavanje, kada ovu instituciju vodi osoba bez kompetencija za ovako važno mesto? Da li ta ista osoba misli da je izdavanje prostora jedina aktivnost kojom treba da se bavi ovakva institucija? Da li je ta osoba čula za sopstvene projekte koje svaka ozbiljna institucija mora da ima?
  6. Da li SRC „Dubočica“ zaista misli da su planirani sopstveni prihodi od samo 5,5 miliona dovoljni?
  7. Zašto se pristaje na ostavku direktora JKP „Vodovod“, a da isti nije najpre podneo izveštaj o svom radu?
Prati
Obavesti me o
guest
6 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
treba izvestaj
treba izvestaj
23 Januara, 2020 6:30 pm

Ocekujemo da Direktor Vodovoda izadje i podnese izvestaj. Ionako te izvestaje treba da rade direktori, a ti izvestaji se uveliko rade na kraju godine, znaci, ako je ucestovao, ako se mesao u sopstveni posao, on napamet zna kakvo mu je stanje u preduzece. Imali smo iskustvo da prethodnici poloze racune, pa je znao da se i od njega slicno ocekuje. Treba da izadje i podnese izvestaj sada na ovoj sednici danas. Da ne bruka partiju koja mu je ukazala poverenje. Njegova nesposobnost da to uradi, znacila bi da SNS nema kadrove.

0,5% troskovi
0,5% troskovi
23 Januara, 2020 6:11 pm

Sracunajte procentualno u odnosu na budzet koliko LKC, Muzej i ostali trose na ruckove? Taj % ne sme da bude veci od 0,5 %, pod uslovom da zaista postoji poslovna potreba. Na budzet od 300 miliona, 10% je 30 miliona, 1% je 3 miliona, a 0,5% je 1,5 miliona. Ovo je samo primer. Dati 50% na restoranske usluge, to je van pameti!

Gisko
Gisko
24 Januara, 2020 3:58 pm
Odgovori  0,5% troskovi

Pa ta direktorka muzeja je spavala 30 godina u tom istom muzeju. Veci deo radnog veka je bila na bolovanju, a drugi deo je spavala. Jos joj dajte pare da ide po kafane da pocne i da pije.

Sandar
Sandar
23 Januara, 2020 3:52 pm

Muzej je neozbiljna institucija. Vode je dva neozbiljna coveka direktorka i zamenik. Serviraju se lazi kojima veruju samo naivni. Trose bahato novac kao da je njihov, a ne svih nas!

Garagan
Garagan
23 Januara, 2020 2:34 pm

U rukama Novine a na naslovnoj “Rat u SNS”. Ha, a u DS svi nose maslinove grančice. U DS se ne raspuštaju odbori po Srbiji, ne raspušta se omladina DS, ne bojkotuju Lutovca, Điki ne piše note po kojima peva predsedništvo DS, u DS nevidjena harmonija, jedni bi sa Boškićem, drugi ni da čuju za njega, jedni bi da izadju iz SzS a drugi bi da cementiraju svoje člasntvo po svaku cenu. Koji likovi.

Dragana
Dragana
23 Januara, 2020 1:57 pm

Lele pa ovi u muzej li su stamparija? Koga ce vode tolko po kafane? To verovatno zamenik direktora strucnjak smislio 🙂 . Menjajte bre vise tu… Bogabpare potrosise i jos im malko. Smesni su.

Проститутки Бишкека
6
0
Ostavite komentar.x
()
x