Odbornici niškog parlamenta glasaće elektronski

NIŠ

Predsednica Nacionalnog parlamenta Švajcarske Izabel More je sa svojim saradnicima drugog dana boravka u Nišu u okviru posete Srbiji,  obišla i upoznala se sa  radom niškog parlamenta. Domaćin je bio predsednik Skupštine grada Niša Boban Džunić, a More je sa razlogom bila zainteresovana za rad lokalnog parlamenta budući da je pre godinu dana Vlada Švajcarske Nišu donirala 150.000 dolara za opremu kako bi profunkcionisao E-parlament. Tokom njene posete niškom parlamentu održana je prezentacija samog softvera i proba aplikacije.

                   Predsednik Skupštine grada Niša Boban Džunić zahvalio se  na donaciji  koja je od značaja i za građane, a sa uvođenjem oven ovine niški parlament će započeti rad na način kako to funkcioniše i u najrazvijenijim zemljama.

                  ‘’Odbornici će glasati elektronski, uvid u glasanje svakog odbornika će biti transparentniji, ali će i sami građani biti sigurniji u glasanje. I materijali koje pripremamo za rad odbornika biće transparentni i dostupni građanima, kako smo im i obećali’’- kazao je ovom prilikom  Boban Džunić.

                      Iskustva koja je predsednica Nacionalnog parlamenta Švajcarske Izabel More prenela predsedniku Skupštine grada Niša i njegovim saradnicima biće dragocena za dalji rad lokalnog parlementa.

                      „Švajcarska ulaže u saradnju i razvoj kako bi unapredila mir na evropskom kontinentu. U tom okviru Švajcarska invenstira 20 miliona evra u Srbiju. U okviru tih projekata za koja Švajcarska izdvaja sredstva, ova zemlja je uložila i u ovaj projekat koji se tiče zakonodavne vlasti. U cilju postizanja potpune demokratije jako je bitno da građani u jednom malom gradu mogu da imaju mogućnost da učestvuju u svemu. Zato mi je veoma drago da proverim na licu mesta kako to sve funkcioniše na lokalnom nivou. Moja funkcija, obavezuje me i na izvesnu kontrolu i tok realizacije projekata koje je finansirala švajcarska vlada budući da parlament odobrava novac koji se investira’’-  istakla je Izabel More.

                     Ona se tokom boravka u Skupštini grada Niša zahvalila predsedniku niškog parlamenta Bobanu Džuniću na izdvojenom vremenu mada njegova porodica slavi

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare