Odbornici današnju dnevnicu daju za NURDOR, ne i za Crveni krst

LESKOVAC

Odbornica DS Jelena Spirić predložila je da se svi odbornici Skupštine grada Leskovca odreknu današnjih dnevnica i da one budu uplaćene na račun NURDOR-a.

Spirić je protestvovala zbog toga što nije napravljena pauza za ručak na današnjoj sednici Skupštine grada u skladu sa Poslovnikom.

Ona je rekla da su odbornici pozicije “ručali po kancelarijama pljeskavice” da su odbornici opozicije “jeli u sali skupštine zato što prate sednicu” i da bi gradjanima najbolje pokazali da im nije stalo smao do dnevnice tako što će se nje odreći u korist bolesne dece.

Njen predlog su podržali odbornici i pozicije i opozicije.

Predlog odbornika DS Saše Stojanovića da današnju dnevnicu do 24 sata odbornici izdvoje za Crveni krst odbornici vladajuće koalicije nisu prihvatili.

Ovom predlogu se pre glasanja usprotivio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je rekao da je odbornik Nebojša Cakić iz odborničke grupe Za Leskovac zajedno  predsednik Gradske organizacije Crvenog krsta i da bi oni sami trebalo da se “pokažu i organizuju akcije”.

On je rekao da je opozicionih odbornika malo a da je u većini njih više od šezdeset.

“Nek oni budu humani od svojih para. Vas je više od 60 i vi ste svake nedelje humani i to pokazujete . A oni se sad pokazuju kako su , kao , humani”, rekao je Cvetanović.

Njemu je replicirala odbornica DS Jelena Spirić koja je rekla da i odborničke dnevnice pripadaju odbornicima i da oni sami mogu da odlučuju o njima.

Predlog da se današnje dnevnice odbornika uplate Crvenom krstu ipak nisu prihvaćene.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare