Odbor za ljudska prava : uslovi teški, pomak na bolje

 

LESKOVAC

Odbor za ljudska prava – Leskovac obeležava Dan ljudskih prava 10. decembar beležeći brojne probleme sa kojima se gradjani Leskovca, ali I cele Srbije, susrecu, od siromstva, nezaposljenosti, pravne nesigurnosti,  do borbe za ekonomski opstanak, navodi leskovački odbor za ljudska prava.

“Za pohvalu su  napori gradskih vlasti da raznim socijalnim davanjima pomazu najugrozenije porodice kako bi ublazili njihov socijalni status.

Kao I tokom prosle godine tako   i u ovoj2016.godini  građani su dolazili u Odbor da bi dobili pravnu pomoć, jer cinjenica  je i to da naši sugrađani sve teže ostvaruju temeljno ljudsko pravo –pravo na  život.

Najviše je, naime, onih koji nam se obraćaju zbog toga što im je uskraćeno pravo da sudske sporove, koje su primorani da vode, čine to pod jednakim uslovima i u razumnom roku.

Odbor je u toku 2016. dobio  četiri  slučaja u korist građana Leskovca i okoline, pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, i pruzio za više od  2500 gradjana iz marginalizovanih I ranjivih kategorija, razne vrste pravne pomoci

Jedan od najvecih problema sa kojim se  građani Leskovca  suočavaju , a i  Odbor belezi, je velika nezaposlenost ,mada je tokom ove godine nesto smanjena ali jos nedovoljno,,

Veliki je broj porodica koje žive od socijalne pomoći.i koriste usluge Narodne kuhinje.

Grad Leskovac i okolina mogu da se pohvale da u toku ove godine nije bilo prijavljenih slučajeva kršenja ljudskih prava od strane pojedinih nosioca vlasti, na lokalnom nivou”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Zakoniti zastupnik Odbora za ljudska prava Dobrosav Nesic.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare