Peticija za otvaranje SOS telefona za nasilje nad ženama

LESKOVAC

Članovi Demokratske stranke prikupljali su potpise za peticiju kojom se traži otvaranje besplatnog SOS telefona za prijavljivanje nasilja nad ženama.

Obraćajući se medijima Ivan Stojanović, sekretar DS-a, reako je da danas u Srbiji sve socijalne kategorije žive najgore u proteklih deset godina.

„U zemlji u kojoj se smanjuju penzije i plate, a non-stop povećavaju porezu došli smo u situaciju da se subvencije za poljoprivredu skoro četiri puta smanje, a uvode se istorijske kategorije tipa akcize na struju i da se na taj način smanjuje deficit u budžetu, gde samo jedno preduzeće koje posluje sa gubicima dobije naknadu od tih naših sredstava”,rekao je Stojanović.

Naša deca konstantno napuštaju Srbiju zbog nemogućnosti zapošljavanja. Budžetski deficit, koji u poslednje četiri godine iznosi preko četiri milijarde evra, borimo se tako što samnjujemo plate i penzije, a istovremeno se obračunavamo sa političkim neistomišljenicima na najgrublji način.

Demokratska stranka zato nudi plan i program za razvoj Srbije, gde život mora biti na prvom mestu.

Reformisaćemo poreski sistem i uvesti progresivnu poresku stopu gde sva lica koja imaju veću dobit plate više državi.

Ne mogu biti oporezovana lica koja imaju veća lična primanja, nego to moraju da rade njihovi poslodavci.

Poslodavce ćemo, s druge strane, stimulisati tako što ćemo im smanjivati poreze kada prijavljuju radnike na pun iznos ličnog dohotka koji primaju i prijave sve radnike.“

Stojanović je rekao da Demokratska stranka planira i da prosvetni sistem podigne na jedan viši nivo.

„Ne treba otpuštati prosvetne radnike, nego treba smanjiti broj učenika po jednom odelenju. Na taj način će i nastavno osoblje moći više vremena da posveti svakom detetu ponaosob, pa neće deca morati da idu posle nastave na privatne časove kod drugih profesora. Zdravstvo mora biti dostupno svima nama. Živimo u 21. veku, a imamo poprilično loš zdravstveni sistem, gde kao imamo besplatno zdravstvo, a znamo i sami da sve moramo da platimo. Demokratska stranka ima i ideju kako da popravi status poljoprivrede pokretanjem Fonda za razvoj poljoprivrede, gde će se davati sredstva u vidu bespovratnih kredita za ulaganje u rast i razvoj poljoprivrede u Srbiji. Mora se formirati i fond za razvoj građevinarstva, da mladi bračni parovi mogli da dođu do stanova uz pomoća beskamatnih kredita, da stan danas u Srbiji ne bude samo pust san za sve mlade ljude.“

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Ovaj ne zna gde se nalazi
Ovaj ne zna gde se nalazi
7 godine pre

Fonda za razvoj poljoprivrede već postoji u Leskovcu a DS je ugasila Agenciju za stambenu izgradnju i te godine izgubila izgradnju 100 socijalnih stanova zbog tog hira.Kragujevac je dobio preko takve Agencije koju je DS izgradio projekat izgradnje 260 socijalnih stanova.Na postojanje ove Agencije obavezije nas Zakon, a DS je mimo toga ugasio.

otkaz pa pričaj gluposti
otkaz pa pričaj gluposti
7 godine pre

Nisam čuo da se SNS sa ovim na slici obračunava politički na najgrublji način.Lezi lebu u Pijaci po celi dan i mnogo lepše živi od mnogih naprednjaka u Pijaci.Baš bi voleo da dobije otkaz kao mnogi od nas za vreme njegove vlasti, pa onda možemo da pričamo sa punim kredibilitetom.