Odbor za ljudska prava predao ZCV-u zahtev za prisustvo osobe od poverenja na porođaju

VRANJE

Odbor za ljudska prava Vranje/SOS telefon za žene zvanično je predao inicijativu da rukovodstvo Zdravstvenog centra Vranje donese odluku i omogući ženama besplatno prisustvo osobe od poverenja u porođajnoj sali. V.d. direktor ZC Vranje dr Saša Đorđević je kako navode rekao da će zvaničan stav i odluku ove zdravstvene ustanove u Vranju dobiti do kraja ove nedelje.

,,Kao što smo na građanskom protestu u subotu saopštile, danas je Odbor za ljudska prava Vranje i SOS telefon za žene, zvanično predao inicijativu da rukovodstvo ZC Vranje donese odluku i omogući mamama i bebama besplatno prisustvo osobe od poverenja u porođajnoj sali”, rekli su iz Odbora za ljudska prava.

Podsetimo se, u subotu je održan protest protiv akušerskog nasilja na kom se okupilo oko dvadesetak građanki/na i aktiviskinja/sta, a protest je podržala i direktorka Opšte bolnice dr Nataša Stojiljković i upravnica Doma zdravlja dr Milica Jaziković. Protesta šetnja protiv akušerskog nasilja održana je povodom slučaja S.J. koja je prijavila policiji dvojicu lekara zbog nehumanog i nesavesnog postupanje prilikom porođaja, tokom kog je kako je navela povređena njena novorođena beba.(kraj)DC/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare