Jović kaže da Regionalna privredna komora traži da im se izgradi nova zgrada na 200 metara od ove prodate

LESKOVAC

Goran Jović, direktor Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga, komentarišući prodaju dela zgrade u kojoj se nalaze prostorije komore, rekao je je Privredna komora Srbije, kao vlasnik prostora i privredni subjekat, donela odluku da se proda zgrada u kojoj je komora trenutno nalazi.

„Ta odluka je doneta posle niza konsultacija sa Parlamentom privrednika Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga. Razlog za to je što u zgradu nije ulagano unazad možda 50-ak godina, renoviranje bi bilo skupo, a pritom trećina zgrade ne pripada Privrednoj komori Srbije, pa je bilo nemoguće odraditi kompletno renoviranje zgrade. Zato je PKS odlučila da se napravi nova zgrada koja bi bila adekvatna i današnjem vremenu i uslovima rada i koja bi bila savremeno opremljena. To bi bila i prva zgrada koja bi bila u komorskom sistemu Srbije napravljena za rad privrede i za korist privrednicima.“

Jović kaže da, ko god da je kupac i da kupi zgradu, RPK ostaje u ovim prostorijama dok se ne obezbede kompletni uslovi za preseljenje.

„Tu mislim i na upotrebnu dozvolu i sve ono što prati useljenje u novu zgradu. To se odnosi i na zakupce. Što se nove zgrade tiče, tu će biti sale za sastanke, delovi za privredu, privrednike… Ta savremena i funkcionalna zgrada biće sagrađena na lokaciji koja bi, takav je naš uslov, dalje od 200 metara gde se sada nalazi naš objekat. Šta će i kako biti dalje, to ćemo da vidimo.“ (kraj) IS/SA

Prati
Obavesti me o
guest

8 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Bubili
Bubili
4 meseca pre

Pa ovaj želi da vlada privrednom komorom dok je živ.

Sugradjanin
Sugradjanin
4 meseca pre

Ovo vredja inteligenciju običnog gradjanina Leskovca.
Nemojte da nas vučete za jezik.

4 žmigavca
4 žmigavca
4 meseca pre

Ajd'da sačekamo da se sve to realizuje pa onda da komentarišemo.Lajanje na zvezde je izgleda ovde običajno pravo da svako lupa kako hoće.
Ne sećam se da je ovaj čovek sve što je uradio loše uradio,već na protiv.

4 žmigavca
4 žmigavca
4 meseca pre

Kome smeta nova zgrada?
Šta fali zgradi “Dunava”koju je isto Jović sredio.
Zlo,zlo i zlo medju ljudima i što je zanimljivo u komentarima jedni te isti,verovatno “uspešni”poput “Djure” i “sirotinje u glavi”!

JOSIF Leskovac
JOSIF Leskovac
4 meseca pre

Vi novinari bi trebali da pokrenete pitanje ove privatizacije, jer nisam sreo ni jednog gradjanina koji smatra da tu nije bilo muvanja.
Smatraju da je Komori bio sasvim dovoljan postojeci prostor.
Po toj logici bi trebalo prodati sve stare zgrade: Viseg suda, Gradske skupstine, Doma kulture, itd.
Ako je Komori trebao lukzuzniji prostor mogli su da ga sagrade, a da postojeci rentiraju, a ne da zive na grbaci privrednika.

Avav
Avav
4 meseca pre

Ima zgrada, bivši dom JNA, sve uslove ispunjava. Platite, i selite se. ????

Djura Leskovac
Djura Leskovac
4 meseca pre

“…dvesta metara od prodate.” Dakle, lebanski svetlopisac je za svoj novi “atelje”, nameračio Plavi paviljon!!!

Pa dobro bre Leskovčani! Ma da l’ je moguće da su nas sa tutkalo pravili, i da nam je kičma od gumarabiku?! Ovaj i njegovi krčme ono što je naše, pa s našim parama opet kupuju ono što je naše. I na kraju, ništa više neće biti naše! A mi i dalje ćutimo?! Oko iz glave da nam izvade, ćutali bismo od straha da nam ne izvade i ono drugo.
Sram nas i stid bilo!

Sirotinja u glavu
Sirotinja u glavu
4 meseca pre

Kakv prostak, pa još unapređuje privredu …