ODBOR : VREDNOSTI ZA KOJE SE ZALAŽE PREMIJER VUČIĆ SU VREDNOSTI ZA KOJE SE ZALAŽU I NEVLADINE ORGANIZACIJE

LESKOVAC

 

Odbor za ljudska prava u Leskovcu saopštio je danas da su “ključni, strateski ciljevi Vlade Srbije identični  kao i ciljevi za koje se zalažu nevladine organizacije, osnovane i izgrađivane kao deo civilnog sektora, u borbi protiv diskriminacije ljudi i protiv svake vrste autoritarnosti i samovolje“,

„ Reč je o gotovo identičnim stavovima Vlade i nevladinih organizacija, čime se dokazuje činjenica na kojoj je leskovački Odbor za ljudska prava godinama insistirao: nije svaka nevladina organizacija po svaku cenu protiv mera i postupaka Vlade i svaka vlada nije nužno usmerena ka bezrazložnom nipodaštavanju građana.

Strukturne reforme, evropski put Srbije, borba protiv korupcije, sprečavanje diskriminacije i torture – sve su ovo ciljevi Vlade za koje se od osnivanja, odnosno punih 20 godina, zalagao i Odbor za ljudska prava. To što su stavovi Vlade, premijera Aleksandra Vučića i najstarije nevladine organizacije na jugu Srbije identični, pruža nadu da će se, zajedničkim radom, društvo približiti rešavanju svojih ključnih problema. Sa tim ciljem – a imajući u vidu i stav premijera, po kojem “svi cinioci u drustvu treba više da uvažavaju rad nevladinih organizacija”. Ovakav stav premijera daje nadu za bolje i pravednije drustvo, pa će, uvažavajući zajedničke ciljeve, pre svega interese građana Leskovca, podržati ovakav pristup glasovima svojih aktivista na predstojećim izborima u Srbiji“, navodi se u saopštenju koje, u  ime Odbora za ljudska prava Leskovac, potpisuje Dobrosav  Nesic

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Krckaj si Docko banicu i ćuti
Krckaj si Docko banicu i ćuti
8 godine pre

Sve lokalne NVO dobijaju pare iz budžeta od svake vlasti od 2000 godine. Tako da Dobrosave nema potrebe za mimikrijom i lupetanjem.

Komisija za ocenu gluposti
Komisija za ocenu gluposti
8 godine pre

Ma nije valjda. Odbor je uvek podrzavao nacionalisticke stranke, pocev od DSS-a, pa do SNS-a. A verovatno je zaboravio i cuvenu recenicu “Za svakog srbina, ubicemo 100 muslimana”. Eto to je ta vlada za kojus e zalaze Odbor za ljudska prava. Pre bih rekao da se odbor zalaze za pare koje dobija iz budzeta od ove vlasti.