Odbojkaški turnir roditelja i nastavnika

LESKOVAC

Najstarija leskovačka osnovna škola „Josif Kostić“ iz Leskovca u sklopu obeležavanja 163 godine od osnivanja organizovala , je danas  turnir u odbojci na kome su učestvovale ekipe roditelja i nastavnika.

Sudije i gromoglasni navijači su bili učenici nižih razreda škole.

Turnir ima za cilj uspostavljanje bolje i tešnje saradnje između nastavnika i učenika, kao i promociju masovnijeg uvođenja sporta u škole koje Ministarstvo prosvete planira od naredne školske godine.


Član Gradskog veća Goran Vukadinović izrazio je zadovoljstvo zbog dešavanja u kojima su i škole i roditelji i država uključeni u popularizaciju sporta među najmlađima.
„Gojaznost, deformitet kičme i mnogi drugi zdravstveni problemi dece uglavnom su posledica nedovoljne fizičke aktivnosti. Sa druge strane, roditelji bi trebalo da budu uzor deci u svemu, pa i u ovoj oblasti itekako važnoj za njihov psiho-fizički razvoj. Zato verujem da su ovakve akcije dobar način da se mališani dodatno zainteresuju za sport i steknu zdrave navike.“


Prisutne je pozdravila i načelnica Društvenih delatnosti Suzana Stanković Ilić koja je rekla da su svi u lokalnoj samoupravi ponosni na školu „Josif Kostić“ koja se poslednjih godina ubrzano razvija, menja i stalno prilagođava potrebama i zahtevima učenika, roditelja i vremena u kojem živimo. Ona je i najavila da će škola uskoro biti rekonstruisana i energetski sanirana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare