Od subote u podne naplata putarine na više mesta od Doljevca do Preševa

VRANJE-LESKOVAC-PREŠEVO

U subotu, 15. juna, tačno u podne, počinje sa radom zatvoreni sistem naplate na autoputu E-75, na deonici od Doljevca do Preševa, saopštili su iz JP „Putevi Srbije.

Putarina za putnička vozila iznosiće 540 dinara, za autobuse 1.620, a za kamione 3.240 dinara.

Naplata putarine se danas obavlja na auto-putevima ukupne dužine oko 700 kilometara, preko automatskog tehničkog sistema za naplatu.

Sistem se sastoji od oko 50 naplatnih stanica.

U zatvorenom sistemu, naplata putarine se plaća prema pređenom kilometru.

Cena putarine se određuje u odnosu na tri kriterijuma: cena putarine po kilometru, kategorija vozila i dužina pređene relacije.

U zatvorenom sistemu naplate putarine korisnik na ulaznoj naplatnoj stanici, prilikom uključivanja u sistem naplate putarine uzima magnetnu karticu i koju predaje inkasantu na izlaznoj naplatnoj stanici, a na osnovu koje se naplaćuje putarina.

7
Ostavite komentar

avatar
1 Tema komentara
6 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
4 Autor komentara
# kostamarkovic87PotrosacRale Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
# kosta
Gost
# kosta

Vracamo se oz Grcke za nekoliko dana i idemo do Leskovca. Koliko cemo platiti putarinu ??? Da li cemo biti kaznjeni i platiti do Doljevca , iako dotle ne dolazimo. Molim novinare da dodju do podatka.

Rale
Gost
Rale

Da ste pročitali tekst znali biste, ne bi pitali gluposti.

# kosta
Gost
# kosta

Pametni Rale , procitao sam tekst i nisam mogao da shvatim gde se nalazi naplatna rampa Leskovac centar. Pa tebe , pametnog Raleta pitam gde je ta naplatna rampa? I pitam tebe pametnog da mi objasnis zasto je rok za naplatu pomeren od 01.jula na 15.jun ? To te i drugi glupi pitaju . Hvala pametni.

Potrosac
Gost
Potrosac

ako si bio u paraliju, treba da platis i 1000 dinara, najgore mesto

# kosta
Gost
# kosta

Na ostrvo Skiatos. A pitam zbog drugih ljydi , koje iva vlast dere. Pa , zato sto im trebaju pare sto pre i sto vise , pomeraju rok od 01.jula na 15.jun..Sramota .

markovic87
Gost
markovic87

Imate na ovom linku kalkulator “Puteva Srbije”, trebalo bi da Preševo-Leskovac iznosi 370 RSD. Leskovac – Centar je južni ulaz u grad.

http://www.putevi-srbije.rs/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=154&lang=sr

markovic87
Gost
markovic87