Miloš Cvetanović: Na dobrom smo putu

LESKOVAC

Na platou ispred Leskovačkog kulturnog centra, u 15 časova i na dobranih tridesetak stepeni celzijusa, održana je konferencija Gradskog odbora Srpske napredne stranke Leskovac na kojoj je Miloš Cvetanović, potpredsednik Gradskog odbora SNS-a, podsetio da su osnivači SNS-a „doneli odluku od pre više od deset godina da oforme ovu partiju sa ciljem da se našoj zemlji i našim sugrađanima ulije nada da može biti bolje, da može biti dobro, da se postave temelji za stabilnost, oporavak i prosperitet svih nas.

Nakon više od šest godina rukovođenja zemljom i gradom možemo reći da smo na dobrom putu. Radili smo i radimo i dalje jer znamo da možemo još brže, jače i bolje za bolju budućnost Srbije. Kada smo krajem 2012. preuzeli odgovornost svi segmenti koji Leskovac čine gradom bili su zapostavljeni. Danas je Leskovac grad koji ide napred, niču nove saobraćajnice, nove škole, ambulante, niču parkovi za mališane. Privlačni smo stranim investitorima što je otvorilo nova radna mesta i smanjilo nezaposlenost koja sada u Leskovcu iznosi ispod 16000, za čak 6800 manje nego 2012.“

Cvetanović je napomenuo da je Leskovac danas ovakav i zahvaljujući podršci predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije, a koja se ogledala u finansijskoj podršci koja je iskorištena tako što su, između ostalog, kupljeni „Sintetika“ i „Jugekspres“, preduzeća u stečaju. „Transferom od 450 miliona dinara isplaćene su zaostale zarade zaposlenima u Gradskoj upravi i ustanovama u iznosu od 195 miliona, dok je deo utrošen na dugove koje su nam ostavili oni koji su pre nas rukovodili gradom. Reč je o 24 miliona uplaćenih kompaniji Frezine i 51,2 miliona kompaniji NIS. Poslednja u nizu značajnih investicija na jugu naše zemlje je završetak radova na izgradnji južnog kraka Koridora 10, što pokazuje da ne postoji nerešiv problem niti nepremostiva prepreka na putu da se svim sugrađanima omogući bolja budućnost.“

Miloš Cvetanović na kraju je rekao da je povod za konferenciju da se podsete građani na sve ono što je dobro urađeno na lokalnom i republičkom nivou i šta je SNS u poslednjih šest godina uradio za svoje građane, a na pitanje novinara JUGpressa da li misli da su građani sve to zaboravili pa moraju da se podsećaju odgovorio da „ne misli da su građani to zaboravili, ali je želja da se samo istakne ono što je urađeno.“

Prati
Obavesti me o
guest

5 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mile
Mile
5 godine pre

Svakako se treba pohvaliti dobrim rezultatima, a i te kako ih je bilo. Novi investitori, proširenje postojećih kapaciteta, komunalno uređenje grada… Napredak u odnosu na prethodnu vlast je ogroman. Puna moja podrška za aktuelnu vlast!

zoe
zoe
5 godine pre

Partija na vlasti s pravom podvlaci svoje uspehe, jer je zahvaljujuci njenim kadrovima realizovan ogroman broj poslova prethodnih godina. Iskoriscena su sredstva i budzeta grada i republike, potencijali strucnih i odgovornih lica, podignut je radni nivo u preduzecima, da se plata zaradjuje, a ne da se prima nezaradjena. Takodje se oseca i visi nivo servisa ka korisnicima usluga svake vrste. Uslega je brza, kvalitetnija, odnos transparentniji. Medijima je sve na izvolte. Zato cesto kritikuju vlast, sto nije bio slucaj sa prethodnom partijom za koju nisu znali sta i kako radi, tada ispod tekstova nije bilo nijednog komentara, niti su naslovi bili ostri kao danas.

Biksi
Biksi
5 godine pre

U Leskovcu je uradjeno mnogo, grad ide napred u svakom pogledu.

Pedjao
Pedjao
5 godine pre

Kada je osnovana SNS bio si u Regionima Srbije I pljuvao po Nikolicu I Vucicu.Ko si ti uopste I s kojim pravim se ti eksponiras u medijima.Prosirenu recenicu ne umes da izgovoris dok je ne procitas.

ne glasajte ih
ne glasajte ih
5 godine pre
Odgovori  Pedjao

On je prestolonaslednik cara koji mu je sve oprostio, javno ga ponizava, tera da klima glavom, jos ovaj mora da cuva sve mucke i petljancije 20 god nakon Meska, makar i u drugoj opet vladajucoj partiji. On ce da zametne trag. Iskopao ga iz Pecenjevce. Znaci, duguje Mesku. Pored toliko pravnika iz grada, jedino ovaj iz fine porodice. Poziv za sve nefine porodice da ne glasaju ljude koji vredjaju inteligenciju.