Trgovinsko-ugostiteljska škola poručuje: BIKE IS LIKE

LESKOVAC-NIŠ

Ekipa Trgovinsko-ugostiteljske škole osvojila je srebrnu medalju u konkurenciji 30 škola  iz cele Srbije na takmičenju koje petu godinu za redom organizovao Fakultet za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum za učenike srednjih stručnih škola i gimnazija.

Ovogodišnje takmičenje je održano u Nišu  a cilj mu je bio da se učenici suoče sa realnim poslovnim problemima, pokažu stečeno znanje, razvijaju kreativnost I  da se već kao tinejdžeri  nađu u ulozi menadžera .

Ekipu Trgovinsko-ugostiteljske škole činile su učenice Gabrijela Zdravković I Anđela Zdravković sa mentorom, profesorkom Biljanom Ćirković. 

Svi takmičari su ove godine imali za zadatak da prezentuju svoje ideje i poslovna rešenja na temu “Destinacija u harmoniji sa prirodom”.

“Takmičari su imali za zadatak da osmisle turistički proizvod koji bi u sebi imao eko-turu kroz kraj iz koga dolaze. Ekipa Trgovinsko-ugostiteljske škole predstavila je leskovački kraj kao ekološku destinaciju, osmislivši   biciklističke obilaske Leskovca I okoline uz pratnju profesionalnih vodiča. Ceo projekat nazvan je “BIKE IS LIKE” I obuhvata obilazak rudarske crkve Sv. Petke, posetu Tekstilnom muzeju u Strojkovcu, za turiste sa većom kondicijom, kao I obilazak hidroelektrane u Vučju za turiste sa kondicijom sportista. Prezentaciju takmičarskog projekta “BIKE IS LIKE” pratio je trominutni spot , osmišljen I realizovan od strane učenica škole”, saopšteno je iz ove škole.

Ekipa Trgovinsko-ugostiteljske škole ponela je sa takmičenja u Nišu srebrno priznanje, ali I lepu nagradu u vidu letovanja na Sitoniji za sve članove ekipe uz  poziv Turističkoj organizaciji Leskovca  da možda uzme u obzir ovakva kreativna viđenja Leskovca i okoline kao turističkih destinacija kroz saradnju sa ovom obrazovno-vaspitnom institucijom.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare