Od srede online konzilijumi u Dnevnoj bolnici za hemioterapiju Zdravstvenog centra Vranje

VRANJE

„Onkološki pacijenti koji se leče u Dnevnoj bolnici za hemioterapiju u Vranju redovno primaju terapiju bez obzira na stanje izazvano korona virusom“, izjavila je direktorka Zdravstvenog centra dr Ljiljana Antić.

Ona je dodalada se preduzimaju i poštuju sve mere kako bi i pacijenti i zdravstveni radnici ostali zaštićeni od zaraze covid 19 virusom.

Hemioterapija, konzilijumi, terapija bola, kao i prijem novih pacijenata odvijaju se regularno i redovno, dok se odlažu kontrolni pregledi kod pacijenata bez tegoba.

„U sredu će po prvi put biti organizovan online konzilijum, gde će putem linka biti ostvaren kontakt sa lekarima iz Kliničkog centra u Nišu. Lekari iz Vranja će na ovaj način referisati stanje pacijenata uz mogućnost video kontakta sa pacijentom putem interneta i nakon toga će se konzilijarno doneti odluka o lečenju svakog pacijenta ponaosob“, kaže načelnik Dnevne bolnice za hemioterapiju, dr Kosta Zdravković.

„Konzilijumi gde je potreban pregled lekara iz Niša i dalje će se organizovati kao što je to i do sada bio slučaj, dok će tamo gde nije potreban pregled kolega iz Niša to ići online putem“, zaključio je dr Zdravković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare